ČeskoMB

EXL: Draci mají po prohře s Třebíči nejhorší start do sezony v historii

Po třech prohrách s Hlubokou mohli ve čtvrtek na Vysočině Draci zastavit nepříznivou sérii. To se jim ale nepovedlo a po nepovedeném utkání prožívají obhájci titulu nejhorší vstup do sezony v historii.

Draci začali zápas s Gabrielem Moraem na kopci. Tomu ale toto vystoupení vůbec nevyšlo a ve hře nevydržel ani dvě směny. V nich povolil 11 doběhů a dá se očekávat, že jeho budoucnost v brněnském týmu je víc než nejistá. Útok Třebíče tak šel zastavit Jan Nebenführ. Ten pak v dalších 3.1 směnách povolil další 2 doběhy.

Mnohem lépe se dařilo Lukáši Hlouchovi, který místo doběhů dos tatistik přidával zejména strikeouty. Těch měl nakonec 7 v šesti doházených směnách. První dva průchody lineupem vyšly třebíčskému startérovi velmi dobře. Teprve třetí průchod již nebyl tak dominantní a Draci dokázali dvěma doběhy snížit. Na pálce se dařilo všem hráčům domácího lineupu, pouze Dominik Doležal stále čeká na svůj první hit v této sezoně.

Třebíč nakonec zvítězila 13-2 po sedmi směnách a zlepšila se na bilanci 6 výher a 4 prohry a posunula se na třetí místo extraligové tabulky. Série bude pokračovat v pátek a v sobotu dalšími dvěma zápasy. Ty se budou hrát v Brně.

Draci píšou negativní rekordy

Draci Brno po vysoké prohře prohrávají pátý duel z úvodních osmi, což se jim minimálně od roku 2007, kdy jsou k dispozici dostupná data, ještě nestalo. Navíc poprvé od roku 2012 prohráli třiadvacetinásobní mistři Extraligy 4 zápasy v řadě.

Jedním z důvodů špatného startu je (ne)kvalita zahraničních posil. Gabriel Morao odházel 12.2 směny, ve kterých povolil 16 doběhů a jeho ERA je astronomických 11.37. Catcher Kleyder Sanchez má pálkařský průměr pouhých .182 a dle našich informací již s ním Draci vůbec nepočítají. Gabriel Mendoza vstoupil do Extraligy dobře, když v prvním duelu proti Tempu zaznamenal 3 hity. Pak se ale zastavil a v dalších zápasech již sbíral úspěšné odpaly pouze sporadicky.

Dalším problémem jsou slabé výkony nadhazovačů. Juan Jaime zatím nezasáhl ani do jednoho utkání a zbylí nadhazovači zaostávají za očekáváním. Ani jeden z dračích mužů na kopci totiž nedostal ERA pod 5.00.

V tuto chvíli mají Draci náskok jediné výhry na sedmé místo tabulky a každá další prohra je může dostat do velmi svízelné situace. Z pohledu českého fanouška je velmi nepříjemné, že oba čeští zástupci v letošním Poháru Mistrů zatím svou formou příliš neoslňují. Bude tedy zajímavé sledovat, jak bude vypadat soupiska Draků za měsíc. Každopádně by se do týmu koncem května měla vrátit dvojice Jakub WinklerMichal Šindelka, která by mohla pomoct zvednout výkony týmu v závěru základní části.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..