ČeskoMB

EXL: Eagles dvakrát přehráli Třebíč. Tempo neuspělo proti mistrovi

Dalšími čtyřmi zápasy pokračovala v sobotu česká baseballová Extraliga. Po nich již známe vítěze první série v sezoně.

Arrows Ostrava – Sokol Hluboká 8-0

Po páteční prohře měli v sobotu ostravští na svém hřišti šanci na reparát. Ten se jim vydařil, když dokázali jít do vedení hned v první směně a postupně svůj náskok navyšovali. K osmi doběhů si pomohli také třemi homeruny. Jakub Kubica opět ukázal, proč drží rekord v počtu získaných met zdarma, když si jich vystál tři. Na kopci Arrows navíc podal výborný výkon Boris Bokaj, který v šesti směnách nepovolil ani jeden doběh a rozdal 6 strikeoutů. Utkání pak doházeli mladíci Matyáš PjontekJan Kozel, kterým se povedlo udržet nulu v kolonce doběhů. Po výhře 8-0 se tak série za stavu 1-1 přesouvá na jih Čech.

Draci Brno – Tempo Praha 16-6 (7 inn.)

Překvapivě snadnou práci měli s hráči Tempo Praha baseballisté brněnských Draků.Mladý startér pražského týmu Aleš Zhao je při svém debutu v Extrlaize dokázal držet pouze jednu směnu. Ve druhé již Draci na něj našli recept a Zhao musel být střídán po čtyřech outech. Zastavit své bývalé spoluhráče nedokázal ani střídající Šimon Drápela a Draci po třech směnách vedli již 8-1.

Výborný debut v brněnském dresu prožil Gabriel Mendoza, který zaznamenal 7 RBI. Stal se tak pouze čtvrtým hráčem Draků od roku 2016, jemuž se povedlo v jednom utkání zaznamenat minimálně 7 stažených doběhů.

EXL: Mendoza se uvedl do soutěže sedmi RBI

Kromě Mendozy si ještě další tři hráči Draků připsali do statistik po třech hitech. To se na straně Tempa nepovedlo nikomu, pouze Viktor Hluchý a Martin Červenka měli po dvou úspěšných odpalech. I proto Draci nakonec ukončili zápas již v sedmé směně díky pravidlu mercy rule.

Eagles Praha - Třebíč Nuclears 12-2 (7inn.) a 8-5

Rozdílem skončilo také první utkání Eagles s Nuclears. Hosté sice do něj vstoupili velmi dobře, když jim první dva doběhy zajistili odpaly dvojice Johnson-Rabinowitz. Jenže ve zbytku duelu již Třebíč nedokázala na dobrý úvod navázat. Naopak domácí pálkaři se postupně probrali a s přispěním chyb hostující obrany postupně skóre otočili ve svůj prospěch. Tomáš Duffek na kopci Eagles nakonec odházel 5 směn, ve kterých zaznamenal 5 strikeoutů. Nová posila Gehrig Octavio si připsal jeden hit a 2 mety zdarma. Domácí navíc ukázali dobrou agresivitu na metách, když dokázali ukrást 4 mety. I díky tomu se mohli radovat z úspěšného vstupu do sezony.

Také do druhého zápasu vstoupili třebíčtí výborně, když se v první směně ujali vedení 3-0. Jenže pak jejich pálky opět otupil domácí nadhoz, který Nuclears ve zbytku zápasu dovolil již jen další dva doběhy. A to Eagles poslali na kopec trojici nadhazovačů Albert Pražák - Šimon Vyklický - Matyáš Trčka, kteří mají shodný věk 17 let. Od třetího inningu se probudila také pálka Eagles, kteří ve třech směnách otočili osmi doběhy zápas ve svůj prospěch. Navíc každý hráč lineupu domácích si připsal alespoň jeden hit. Třebíčtí domácím pomohli také pěti chybami v obraně Eagles tak zvítězili 8-5 a již nyní si zajistili první výhranou sérii v sezoně. Nuclears naopak v neděli doma budou bojovat o první výhru v sezoně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..