ČeskoMB

EXL: Eagles poprvé prohráli sérii. Technika má druhou výhru

Sobota byla bohatá na baseballové zápasy. Hráčům i fanouškům navíc přálo konečně i počasí a tak se ani jeden duel nemusel překládat.

Draci Brno – Třebíč Nuclears 4-3

I potřetí v řadě dokázali baseballisté Nuclears doehrát vyrovnaný duel s úřadujícími mistry. Tentokrát ale zvítězili Brňané a urvali tak sérii ve svůj prospěch.

Na první doběh si ale fanoušci v YD Baseball Areně museli počkat až do čtvrté směny, kdy Beicker Mendoza stáhl hned 2 doběhy. O směnu později doběhl pro třetí Filip Moštěk, když agresivním baserunningem přinutil hostujícího catchera k chybě.

Domácí startér Jan Vašourek dokázal držet nulu 5 směn. V šesté již ale Kamil Pejchal stáhl dva body. O směnu později pak Ryan Johnson po balku Vojtěcha Ventruby doběhl pro vyrovnávající bod.

Rozhodnutí tak přišlo v dohrávce osmé směny. 107 nadhoz Rabinowitze totiž proměnil v RBI hit Beicker Mendoza, který tak v utkání stáhl celkem 3 doběhy. David Mergans pak v poslední směně nepovolil ani jeden doběh a Draci tak podruhé v sérii vyhráli.

Arrows Ostrava – Technika Brno 10-2 a 3-11

Parádní výkon předvedl v prvním utkání doubleheaderu mladý Jan Kozel na kopci Arrows. Hrdina ME U15 z roku 2021 totiž v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh a 4 úspěšné odpaly. Potvrdil tak, že letos je nejlepším nadhazovačem Arrows (s min. 3 IP), když má ERA pouze 1.42. NA pálce jej výrazně podpořil starší bratr Matyáš, který si připsal 3 hity a 4 stažené doběhy. Mladé bratrské duo z Frýdku-Místku tak mělo výrazný podíl na výhře 10-2.

Naopak druhý zápas již patřil Brňanům, které táhl za vítězstvím Parker Thode. Americký nadhazovač totiž v 6.2 odházených směnách povolil pouze jeden doběh a rozdal 7 strikeoutů. Navíc Technika dokázala již v první směně stáhnout proti Alexandru Šínovi šest doběhů a určila tak obraz tohoto utkání. Ačkoliv Technika udělala 4 chyby v obraně, tak tentokrát toho Arrows využít nedokázali a v celém duelu stáhli pouze 3 doběhy. To Ostravě na výhru stačit nemohlo a Technika po výhře 11-3 bere aspoň jeden bod v této sérii.

Sokol Hluboká – Eagles Praha 12-5 a 8-7

Eagles dokázali v pátek otočit nepříznivý vývoj utkání a nakonec vyhráli. V sobotu jim tak měli domácí baseballisté Sokola co vracet. A hned v prvním duelu nenechali nic na náhodu, když po páté směně vedli již 7-0. Navíc jim na kopci výborně házel Petr Vojta. Ten nakonec v 7.2 směnách povolil pouze 4 doběhy, z toho 2 šli za obranou. Celkově bylo v utkání vidět mnoho nepřesností, když oba týmy udělaly shodně po pěti chybách. Na pálce domácích odehrál výborný zápas Matěj Vlach, jemuž chyběl triple k dosažení Cycle. Hluboká tak dokázala v první duelu oplatit soupeři prohru a vyrovnala sérii na 1-1.

O jejím vítězi tak muselo rozhodnout třetí utkání. V něm Eagles vsadili na Jose Balagueru, ale ten se neosvědčil a již ve třetí směně jej museli hosté vystřídat. Balaguera se totiž trápil se strikezonou a domácím rozdal 7 met zdarma. Díky tomu se Hluboká dostala do vedení 3-0.

Jenže Eagles jsou letos mistři v otáčení nepříznivě se vyvíjejících utkáních a nevzdali se ani tentokrát. V šesté směně jim také výrazně pomohla domácí obrana, která udělala 3 chyby a Eagles tak pěti doběhy odskočili do vedení 7-4. V dohrávce ale Sokol také dokázal využít erroru v obraně Eagles a dvěma doběhy se dostal na dostřel. V osmé směně pak Josef Kovanda stáhl Martina Mužíka pro vyrovnávající doběh. V deváté směně pak Hluboká dokázala s jedním outem zaplnit všechny mety a měla šanci urvat zápas ve svůj prospěch. To se nakonec povedlo, když Camden Vasquez odpálil míč dostatečně daleko, aby Kamil Miranda doběhl pro vítězný bod.

Hluboká je tak prvním týmem, který letos dokázal vyhrát sérii proti Eagles Praha a po deseti zápasech mají na svém kontě již 6 výher.

Hroši Brno – Tempo Praha 1-12 (F/7) a 11-7

První zápas nabídl souboj reprezentačních nadhazovačů – Lukáše Ercoli a Marka Minaříka. Z něj vyšel mnohem lépe hráč pražského Tempa, jenž v pěti směnách nepovolil pálkařům Hrochů ani jeden doběh. Naopak jeho spoluhráči udeřili již v první směně, kdy Martin Červenka třímetovým odpalem stáhl dva body a pro třetí doběhl po chybě domácích. Od té doby již hosté pouze navyšovali skóre a nakonec zvítězili rozdílem po sedmé směně. Martin Červenka dokázal ještě přidat dvoubodový homerun a v čele tabulky homerunářů navýšil své vedení.

Ve druhém utkání začalo Tempo tam, kde skončilo a ve druhé směně jej solo homerunem poslal do vedení Michal Zelenka. Tentokrát již ale Tomáš Ondra Pražanům nedovolil, aby dokázali odskočit do výraznějšího rozdílu a v šesti směnách proti němu Tempo stáhlo pouze 2 body.

To Hrochům se proti nadhazovačům soupeře již dařilo mnohem lépe a před dohrávkou osmé směny vedli již 8-2. Následující dohrávka ale Tempu vyšla dokonale. Nejdříve Marek Minařík homerunem stáhl 2 body, aby pak Tempo dokázalo snížit na rozdíl jediného bodu. Jestli ale Pražané pomýšleli na obrat, tak v deváté směně jejich šance Hroši výrazně snížili dalšími třemi doběhy. I díky tomu tak Hroši po vyhráli 11-7 a vyrovnali sérii na 1-1.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..