ČeskoMB

EXL: Hluboká i napotřetí dokázala Draky porazit

V úterý se baseballoví fanoušci mohli těšit na jeden extraligový duel. Ten obstarali Draci Brno a Sokol Hluboká nad Vltavou. Obhájci titulu v něm měli šanci urvat alespoň jeden bod v sérii, což se jim nakonec nepovedlo.

První čtyři směny mohli diváci v ochozech YD Baseball Areny vidět souboj nadhazovačů. Domácí David Mergans ani hostující Rui Narasaki totiž nepouštěli zbytečně hráče na mety a tak nebyl k vidění ani jeden doběh.

V páté směně ale startér Draků ztratil kontrolu nad svými nadhozy a celkem daroval pálkařům Hluboké 5 met zdarma. Navíc Martin Mužík přidal dvoumetový odpal, jimž stáhl 2 doběhy. Útok Sokola tak šel zastavit Vojtěch Ventruba, jemuž se to rychle povedlo a tak hosté odskočili “pouze” do tříbodového vedení.

Draci našli recept na japonského nadhazovače až v šesté směně, kdy Beiker Mendoza dvoumetovým odpalem stáhl dva doběhy. Jenže Hluboká cítila šanci vzít si i třetí zápas série a z následující pálky opět odskočila o další 2 body. Na to ale Draci odpověděli stejnou mincí a závěr utkání sliboval ještě drama.

Jenže nakonec na něj vůbec nedošlo. Hosté totiž vytáhli z bullpenu Aleca Lemmona a ten v posledních dvou směnách pustil na metu pouze jednoho hráče domácích. V deváté směně mu navíc pomohli spoluhráči dalším staženým doběhem, čímž stanovili skóre na konečných 6-4.

Hluboká tak porazila Draky i potřetí v této sérii a předskočila je v extraligové tabulce. Tam jí aktuálně patří třetí místo s bilancí 4 výhry a 3 prohry. Draci se po sedmi odehraných zápasech se třemi výhrami nacházejí na 5. místě. Navíc hned ve středu večer na ně čeká další zápas proti Třebíči na jejím hřišti.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..