ČeskoMB

EXL: Pavel Jozek Jr. se “přihlásil” do soutěže o nejlepšího nováčka

Pokud byste po prvních šesti utkáních tipovali, kdo je nejlepším pálkařem Třebíče, tak byste pravděpodobně hádali jména jako Ryan Johnson, Kamil Pejchal a podobně. Jenže týmovou tabulku pálkařů vede teprve šestnáctiletý Pavel Jozek.

Mladý pálkař Nuclears ke svému jménu ještě přidává Junior, aby nedošlo k nedorozumění. Jeho otec, také Pavel, totiž dlouho baseball také hrával. Zdá se ale, že mladý Jozek by to mohl dotáhnout mnohem dále, než jeho tatínek. Zejména pokud bude dělat podobný progres, jak je tomu nyní. Letos již má totiž v šesti duelech mnohem více úspěšných odpalů, než v nováčkovské sezoně 2022 v devíti duelech. Z devíti hitů navíc bylo 6 vícemetových a Jozek Jr. stáhl také 7 doběhů Nuclears.

Zdá se tedy, že zimní příprava mladého pálkaře, byla letos velmi povedená. “Všichni naši mladí kluci udělali během zimy obrovské pokroky. Je to jeden z chlapů, kteří byli požádáni, aby toho na svůj věk udělali hodně, ale on se této příležitosti chytil. Během pouhých 6 zápasů v této sezóně můžete vidět, jak dospívá každým stavem na pálce a každým zápasem. Je zábavné to sledovat,” řekl ohledně progresu mladého baseballisty manažer Třebíče Jeffrey Barto.

Samozřejmě, s každým talentem se český fanoušek ptá, jestli to bude právě tento hráč, který konečně dostane příležitost hrát profesionální baseball na nejvyšší úrovni. “Máme před sebou ještě dlouhou cestu, než začneme mluvit o teenagerech v Česku hrajících profesionální baseball. Hlavní věc je, že musí pochopit, jaké jsou požadavky a očekávání, pokud je to konečný cíl. Je to samozřejmě pro některého z nich možné, ale zaměřit se na to, aby byl především skvělý univerzitní hráč,” brzdí očekávání Jeffrey po našem dotazu.

Pokud by ale mladý baseballista pokračoval v podobných výkonech i v dalších kolech, tak v jeho osobě budeme jednoho z vážných kandidátů na zisk ocenění pro nejlepšího nováčka Extraligy 2023.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..