MBMLB

MLB: Max Scherzer byl vyloučen za použití zakázané substance

Startující nadhazovač Mets Max Scherzer byl vyloučen rozhodčími po  středeční kontrole na použití nelegální cizí látky. To znamená automatickou stopku pro dalších 10 zápasů.

Než došlo k vyloučení, tak rozhodčí již dříve přikázali Scherzerovi, aby si vyměnil svou rukavici. Již tehdy se tato situace nadhazovači Mets nepozdávala, ale nakonec do dohrávky třetí směny nastoupil s novou rukavicí.

The Athletic MLB on Twitter: “Umpire Phil Cuzzi checked Max Scherzer’s glove between innings.Scherzer was asked to find a replacement glove before taking the field.? @SNYtvpic.twitter.com/Ko0FEkoHSY / Twitter”

Umpire Phil Cuzzi checked Max Scherzer’s glove between innings.Scherzer was asked to find a replacement glove before taking the field.? @SNYtvpic.twitter.com/Ko0FEkoHSY

Jenže další kontrola již pro hvězdu týmu z New Yorku nebyla natolik přívětivá a rozhodčí Phil Cuzzi se jej rozhodl vyloučit. „Přísahám na životy svých dětí,“ řekl prý Scherzer rozhodčím Danu Bellinovi a Philu Cuzzimu, „nepoužívám nic jiného. To je pot a kalafuna. Pot a kalafuna.’

Jak si Scherzer vzpomněl, Cuzzi mu pak řekl: ‘Tvoje ruka je příliš lepkavá.’ Scherzer odpověděl: ‘Ano, protože jsem použil pot a kalafunu.’ Rozhodčím se to ale nezdálo a tak jej před dohrávkou čtvrté směny vyloučili.

„Tehdy jsme si uvědomili, že úroveň lepivosti na jeho ruce byla mnohem horší, než byla dokonce i při úvodní kontrole, která proběhla před dvěma směnami,“ řekl hlavní rozhodčí Bellino. “Takže podle správných protokolů to Phil okamžitě poznal.’ Phil mě pak požádal, abych si ověřil, že ruka je příliš lepkavá. Phil i já jsme se dotkli jeho ruky. Pokud jde o lepivost, úroveň lepivosti, byla to ta nejlepivější, jakou to bylo od doby, kdy jsem kontroloval ruce, což je nyní tři sezóny.”

Scherzer po zápase poukazoval na to, že spin míčků u jeho nadhozů se nikterak nezměnil a pozastavoval se nad tím, že jej vyloučili, i když použil pouze legální látky. Dodejme, že kalafuna je povolena pro hráče MLB a v kombinaci s potem se mění na lepivou látku.

Mets navíc přitom potřebovali od Scherzera, aby potáhl zápas co nejdéle. Zejména když pár hodin předtím umístili Carlose Carrasca na listinu zraněných hráčů. Na ní zůstává i nadále José Quintana, jenž se vrátí nejdříve v červenci. Justin Verlander se zatím v zápase také neobjevil. Navíc Mets nebudou moct Scherzera deset dní nahradit jiným hráčem, které by přidali na soupisku.

Vyloučení Scherzera není jedinou aférou v posledních dnech pokud jde o použití zakázané substance. V minulém týdnu se hodně mluvilo o situaci, kdy byl nadhazovač New York Yankees Domingo Germán rozhodčím požádán, aby si šel umýt ruce. Vyloučen byl tehdy pouze manažer soupeře Rocco Baldelli.

FOX Sports: MLB on Twitter: “Twins manager Rocco Baldelli is ejected from the game, visibly frustrated after a prolonged glove and hand check on Domingo German.(via @BallySportsNOR) pic.twitter.com/nRNWlvSOL9 / Twitter”

Twins manager Rocco Baldelli is ejected from the game, visibly frustrated after a prolonged glove and hand check on Domingo German.(via @BallySportsNOR) pic.twitter.com/nRNWlvSOL9

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..