MBRozhovory

Timothy Crow: V příštích letech se s mladíky Hluboké bude muset vážně počítat

Svou premiéru si v první extraligové sérii odbyl na lavičce Sokola i zkušený americký kouč Timothy Crow. V tiskové zprávě klubu odpověděl na několik dotazů.

Time, jak jste spokojený s premiérovými zápasy?

S úvodními zápasy našeho týmu v Ostravě jsem spokojený. Vítězství v Opening Night 7:2 prý bylo historicky první, kdy Hluboká porazila v Extralize Arrows doma. V pátek večer jsme hráli velmi dobře, tým držel kvalitními nadhozy japonský import Rui Narasaki, který odházel pět směn, a Štěpán Havlíček, kterého jsme nasadili na závěrečné čtyři směny, aby pohlídal vítězství. Týmová obrana byla velmi dobrá, nedělala chyby a přitom předvedla pár skvělých zásahů od shorta Matěje Vlacha a středopolaře importovaného z USA Camdena Vasqueze. V ofenzivě měl Martin Mužík dva hity a tři RBI a Martin Jiránek dva hity se dvěma RBI. Jako celek si tým vedl velmi dobře, z naší strany to byl dobrý zápas a zasloužené vítězství.

Jako nový trenér jste měl při příchodu na Hlubokou svá očekávání. Splňuje je zatím tým?

Má očekávání jsou vyhrát pokaždé, když nastoupíme na hřiště. Kdo jde do zápasu s tím, že prohraje? Řekl jsem týmu, že jediné, co od nich očekávám, je přicházet každý den s energií a nadšením. Hrajte hru s vášní a hrajte o všech dvacet sedm výher. Každý hráč, který si oblékl dres, tento víkend tato očekávání splnil.

Na jakých herních činnostech chcete nyní v tréninku zapracovat?

Měli jsme možnost pár dní trénovat v Itálii za účasti téměř všech hráčů a dokázali jsme spolu projít řadu herních situací a strategií. Stále je tu několik věcí, kterým se musíme jako tým věnovat, abychom si byli jistí, že jsme připraveni na všechny situace, kterým můžeme ve hře čelit. Ale zatím jde hlavně o to zajistit, abychom byli všichni na stejné vlně a veslovali stejným směrem. Budeme pokračovat ve zdokonalování herních činností a prohlubování společné týmové filozofie.

Jaké byly neúspěchy v sobotním duelu?

Nemyslím si, že v sobotním zápase bychom příliš chybovali, kromě toho, že jsme prostě nepodali výkon jako v pátek večer. V útoku jsme trefili pár úderů, ale míček šel bohužel přímo do rukavic protihráčů. Opět jsme hráli solidně v obraně a udělali jsme jen jednu výraznější chybu. Měli jsme šanci vrátit se do hry v sedmé směně, ale nedokázali jsme využít plné mety. V baseballu se říká: Někdy vyhraješ, někdy prohraješ, a někdy tě vyžene déšť. Tento víkend jsme zažili všechny tři varianty. A těším se, až se vrátím na hřiště, abychom se dobře připravili na nadcházející zápasy.

Jak jste byl v sobotu spokojený s nadhazovači?

V pátek večer nadhazovači dovolili prakticky jen jeden doběh, v sobotu sedm. Začali jsme zkušeným nadhazovačem, Petr Vojta nezahrál špatně, ale první dvě směny odstartoval smolně hitem, pak měl pár nešťastných divokých nadhozů a pouštěl tak běžce na mety a k bodům. Ve zbytku utkání jsme vyzkoušeli čtyři opravdu mladé nadhazovače z kategorie U18 a mladší, kteří si všichni v Ostravě odbyli svou extraligovou premiéru a ve svém prvním utkání odvedli dobrou práci. Ostrava se sice dokázala prosadit třemi homeruny v posledních šesti směnách, ale byl jsem ohromen jejich vyrovnaností a soutěživým duchem. Tihle kluci letos získají cenné zkušenosti a v příštích letech se s nimi bude muset vážně počítat.

Timothy Crow © Zbyněk Novotný
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..