ČeskoMB

Vyšly nové karty českého baseballu

V pátek 14. dubna se dočkali fanoušci českého baseballu nových sběratelských karet. Ty vyšly opět z produkce společnosti Legendary Cards a nyní jsou již v prodeji balíčky a Hobby boxy.

Velmi příjemnou informací je, že se můžeme tento rok těšit rovnou na dvě série karet. “Pokud jde o Extraligu, tak jde jen o prequel. Tedy 99 karet v setu. Jde o hráče, kteří podle našich informací k určitému datu nezměnili klub. K tomu karty reprezentace po úspěchu v Regensburgu. U nich máme memorabilie, které nám svěřili hráči. Máme tam loga klubů. Využili jsme podpisové karty z loňské série, které nám přišly pozdě,” prozradil nám pan Ferdinand Hrbek z Legendary Cards.

V této sérii si tak fanoušci můžou z balíčků vytáhnout karty Martina Červenky s kouskem dresu. Daniel Vavruša a Tomáš Duffek dali do oběhu své spikey. Hranou rukavici zase nabídli Lukáš Ercoli a David Mergans. A pálky Červenka, Marek Chlup, Arnošt Dubový a Jakub Kubica.

Pokud jde o inserty, tak Legendary Cards připravili nějaké novinky. Novou paralelní verzí je verze Leather,” prozrazuje pan Hrbek. “Ta je v limitaci 39 kusů a je zajímavá tím, že povrch té karty připomíná kůži, což se k baseballu hodí. Další paralelní verzí je Canvas a má to povrch, který připomíná pletenou látku. Ta je vzácnější. Je v limitaci 19 kusů. Paralelní verze 1/1 byla loni velmi oblíbená a všichni pořádali hon na kartu Martina Červenky.” A povedlo se jí někomu najít? “Popravdě nevím, jestli jí někdo již vytáhl a pochlubil se na sociálních sítích. Ještě pár boxů máme ve skladu, takže může být klidně tam,” usmívá se tvůrce karet.

A kdy se můžeme těšit na další sérii? “Druhá série by měla vyjít koncem srpna. V ní by měli být všechny změny v kádrech. Nafotíme všechny nováčky a všechny cizince,” doplňuje pan Hrbek.

Hobby Boxy stojí 990,- Kč za jeden kus a pořídit si je můžete v eshopu Legendary Cards.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..