College BaseballMBOstatní

CB: Chlup i Zelenka ukončili základní část se 13 homeruny

Pomalu nám začíná vrcholit jarní sezona univerzitních baseballových soutěží a pro většinu českých hráčů to znamená, že se již chystají na boje v playoff.

Univerzita Charleston Southern odehrála v minulém týdnu pouze jeden zápas proti The Citadel. V něm prohrála 3-11 a její bilance je 19-21. Daniel Padyšák tentokrát do zápasu nezasáhl.

To Marek Chlup již tradičně hrál v základní sestavě North Greenvile a v uplynulém týdnu nastoupil do pěti zápasů. V nich si vylepšil statistiky o 6 hitů a 2 homeruny, jichž má na svém kontě již 13. Navíc NGU všech pět zápasů vyhrála. Základní část tak ukončila na prvním místě konference a do Conference Carolinas Baseball Championship vstupuje jako nejlépe nasazený tým. Marek Chlup byl v základní části nejlepší v konferenci ve statistice SLG (.804). V TOP 5 byl také v pálkařském průměru (.391), OBP (.494), OPS (1.298), homerunech (13) a ukradených metách (19). North Greenville je letos úřadujícím mistrem NCAA Div. II a pokud chce titul znovu získat, tak musí nejdříve vyhrát šampionát své konference. Ten začíná již ve středu 3. května.

Základní část má za sebou také Pitt Community jejiž dres hájí Martin Zelenka. Ten se představil v minulém týdnu ve třech utkáních a sbírku hitů rozšířil o další 4. Dvakrát z toho poslal míč pro homerun a zaknihoval tak 7 RBI. Základní část tak ukončil jako nejlepší pálkař týmu, když měl AVG .384, OBP .496 a 13 homerunů. Také Pitt nyní čeká nadstavba, když budou hrát v Region 10 DII Baseball Tournament.

Také Tomáš Říčný v dresu Northeastern Junior College má po základní části sezony. V jejím závěru rozšířil své konto homerunů a má jich na svém kontě již 8. Ve své konferenci tak NJC skončila s bilancí 20-14 na třetím místě. Nyní na ní čekají boje v playoff.

Naopak základní část ještě nemá za sebou Marcus Weinzimer a jeho Santa Barbara. Vacqueros v minulém týdnu odheráli 4 zápasy a Marcus nastoupil do duelu proti LA Pierce. V něm se dostal do hry jako střídající catcher v 9. směně a na pálku se již nedostal. Jeho tým nakonec zvítězil 11-1.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..