MBOstatní

OH: Jižní Korea zlato neobhájí. Do finále jdou Američané

Páteční semifinálové utkání mělo určit, kdo si v sobotu zahraje ve finále proti Japonsku. Poražený by bojoval “jen” o bronzové medaile proti Dominikánské republice.

Na první doběh v utkání jsme čekali pouze do dohrávky druhé směny. V ní se dostal na metu Mark Kolozsvary, který pak díky dobré práci na metách doběhl až na domácí po odpalu Jacka Lopeze. Ve čtvrté směně pak vedení USA navýšil solo homerunem Jamie Westbrook. Korejci ještě verdikt nechali prozkoumat videorozhodčím, protože se jim zdálo, že vysoký odpal proletěl mimo vymezené území.

Americký startér Joe Ryan dělal pálkařům Jižní Koreje problémy až do páté směny, kdy s jedním outem Hae Min Park stáhl první doběh. Na kopec tak šel Ryder Ryan, který rychle ukončil slibný útok soupeře.

V dohrávce šesté směny Američané opět zabrali na pálce a po sérii odpalů navýšili své vedení již na 7-1. Na to již Korejci nedokázali adekvátně odpovědět a Američané si tak vybojovali postup do sobotního finále. V něm můžou Japonsku oplatit prohru z prvního vzájemného utkání. Jižní Koreu čeká souboj o bronzové medaile.

SF 2123456789RHE
Jižní Korea 0 0 0 0 1 0 1 0 0 2 7 0
USA 0 1 0 1 0 5 0 0 X 7 9 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Kotlářka i potřetí proti Drakům s nulou

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..