ČeskoMB

EXL: Draci postupují do TOP 6. Technika již má jen malou šanci

V pátek večer se rozehrálo poslední kolo základní části baseballové Extraligy. Po něm již známé 4 postupující do TOP 6.

Draci Brno – Eagles Praha 8-2

Až nečekaně jednoduchou práci měli Draci s prvním týmem tabulky Eagles. Obzvlášť když na kopci Pražanů začínal Samuel Steigert, jenž v předchozím týdnu odházel vítěznou complete game proti Arrows. Jenže tentokrát na něj domácí vletěli hned od úvodu a po třech směnách již vedli 7-0. Martin Kalábek pokračuje v dobré formě, když si v utkání připsal 4 RBI a další letošní homerun.

Výborný duel odházel Jhenderson Hurtado, jenž v šesti směnách rozdal 13 strikeoutů a povolil pouze jeden hit. Eagles se začali prosazovat na pálce až v momentě, když šel do hry bullpen. Proti mladému Tomáši Urbánkovi a následně proti Václavu Taušovi stáhli hosté po jednom doběhu. Poslední směnu pak třemi strikeouty uzavřel Jackson Solarte.

Na kopci Eagles si v utkání odkroutil extraligový debut teprve patnáctiletý Filip Němec, jenž odházel směnu bez umožněného doběhu a do statistik si připsal 2 strikeouty.

Draci si nakonec připsali výhru 8-2 a aktuálně tahají sérii čtyř vítězství v řadě. Navíc stále živí naději, že by mohli po základní části skončit na 1. místě. Z něj naopak po tomto utkání spadli Eagles, kteří jsou nyní před Draky na 2. příčce.

Arrows Ostrava – Tempo Praha 2-6

Čtyři výhry v řadě mají po pátku také baseballisté Tempa. Ti ale nezačali na severu Moravy dobře, když hned v první směně domácí stáhli dva doběhy. Jenže od té doby začal venezuelský koncert na kopci, když Adonai Gutierrez Goyo a Jhony Duran ve zbytku duelu nepovolili domácím ani jeden doběh.

Ondřej Satoria držel nulu až do čtvrté směny. V ní Filip Smola svým prvním homerunem v sezoně snížil na rozdíl jednoho bodu. O směnu později Šimon Drápela stáhl druhý bod, aby v šesté směně dokonalo Tempo obrat po dvojité krádeži.

V tomto utkání však přišel o svou sérii utkání s hitem Martin Červenky, který získal “pouze” 2 mety zdarma. Mrzet jej to ale určitě nebude, protože se výhrou jeho tým výrazně přiblížil postupu do TOP 6. Ten si můžou Pražané zajistit již v sobotu odpoledne na svém hřišti. Naopak na poplach můžou bít v Ostravě, protože po třetí prohře v řadě Arrows spadli na sedmou pozici a na TOP 6 aktuálně ztrácí jednu výhru.

Sokol Hluboká – Technika Brno 10-1

Souboj dvou posledních týmů tabulky přinesl hladkou výhru Jihočechů. Ti postavili na kopec Aleca Lemmona a ten se jim odvděčil šesti směnami bez umožněného doběhu. K tomu si sám pomohl deseti strikeouty. Když jej v sedmé směně nahradil Michal Cajz, tak Sokol již vedl 7-0.

Technice tentokrát nevyšla sázka na Parkera Thodea, jehož nadhozy dokázali domácí posílat do hřiště a nakonec mu nadělili 9 hitů v šesti směnách. Velmi aktivní byl na pálce zejména Martin Mužík, jenž si jako jediný připsal 3 hity. Ve čtvrté směně se ale při obsazených metách blýskl třímetovým odpalem Matěj Vlach, jenž měl nakonec utkání 4 RBI.

Sokol tak do této důležité série vstoupil nejlépe jak mohl. Naopak pro Techniku se s prohrou výrazně zkomplikovaly šance na postup do TOP 6. Brňané již ví, že ve zbylých utkáních si nemůžou dovolit prohrát a navíc musí doufat v souhru výsledků ostatních zápasů.

Třebíč Nuclears – Hroši Brno 10-13 (F/11)

Zajímavý souboj českých nadhazovačů přinesl duel na Vysočině. V něm se oba celky přetahovaly o vedení, aby o vítězi nakonec musela rozhodnout až druhá nastavená směna. Jak Tomáš Ondra, tak Lukáš Hlouch totiž dokázali udržet svůj tým ve hře o vítězství, když oba rozdali celkem 7 strikeoutů.

V nastavení to ale bylo hodně divoké. Nejdříve se v desáté směně hosté dostali do vedení 9-6, aby domácí v dohrávce dokázali vyrovnat. V jedenácté směně pak Hroši znovu zabrali a proti Ryanu Johsonovi stáhli 4 body. V dohrávce pak Russell Strilchuk stáhl jeden bod, což Nuclears na výhru stačit nemohlo.

V hroším týmu v zápase fungovala zejména druhá polovina lineupu. Klimeš, Nový a Schwarzinger si na pozicích 7-9 připsali dohromady 9 hitů a 10 stažených doběhů, čímž se významně zasloužili o výhru Hrochů. Ti se po zaváhání Eagles navíc vrátili do čela extraligové tabulky a zároveň si definitivně zajistili postup do TOP 6.

O poslední dvě postupová místa si to tak rozdají Tempo, Hluboká, Arrows a Technika.

Tabulka

#TýmWLTPCTGB
1HRO
Hroši
1060.6250
2EAG
Eagles
1180.5790.5
3DRA
Draci
1080.5561
4NUC
Nuclears
1090.5261.5
5TEM
Tempo
990.5002
6HLU
Hluboká
891.4722.5
7ARR
Arrows
7101.4173.5
8TEC
Technika
6120.3335
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Jeden myslel na “EXL: Draci postupují do TOP 6. Technika již má jen malou šanci

  • hele a ten kalabek dal prvni, osmej nebo posledni homerun? ?

    Reagovat

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..