ČeskoMB

EXL: Eagles opět na prvním místě. Hroši ztratili zápas v závěru

Třemi zápasy se dohrálo další kolo české baseballové Extraligy. Po něm se na první místo vrátili baseballisté Eagles Praha.

Hroši Brno – Draci Brno 5-6

O tom, že se baseball hraje až do posledního outu, se mohli přesvědčit baseballisté Hrochů. Těm chyběl jeden out k tomu, aby slavili výhru v městském derby, ale nakonec odešli z konfrontace s Draky i potřetí poraženi.

Celý zápas se ale nesl v duchu “Každý chvilku, tahá pilku”. Byli to Hroši, kteří se ujali první vedení a po třech směnách vedli 2-0. Ve čtvrté směně ale Martin Kalábek tříbodovým homerun otočil náladu na hřišti ve prospěch Draků. V dohrávce páté směny se ale domácí potřetí prosadili proti Juanu Jaimemu a bylo srovnáno.

Skóre se pak měnilo v sedmé směně, kdy Draci zaplnili všechny mety, aby z toho po odpalu Arnošta Dubového vytěžili jeden doběh. Hroši kontrovali v následující půlsměně, kdy nejdříve zařídil vyrovnání Jan Pospíšil a po něm Michal Klimeš stáhl pátý bod domácích.

Zápas tak měl doházet James Jensen. Ten sice odházel čistou osmou směnu, ale v deváté na ní nenavázal. Hosté se dvěma outy dostali na mety dva běžce, které pak stáhli Dubový a Jakub Hajtmar. Najednou to byli Hroši, kdo měl jen jeden útok k tomu, aby dokázal minimálně vyrovnat. Proti byl ale David Mergans na kopci Draků. Ten si pomohl dvěma strikeouty a připsal si čtvrtý Save v této sezoně.

Tempo Praha – Sokol Hluboká 5-3

Ačkoliv Martin Červenka prodloužil svou hitting streak na 17 zápasů, tak měl nedělní zápas na Tempu jiného hrdinu. Tím se stal jeho spoluhráč Marek Minařík, který v deváté směně rozhodl duel dvoubodovým walk-off homerunem.

baseballstatcz on Twitter: “An important battle between Sokol Hluboká and Tempo Praha was decided by this 2-run walk-off HR by Marek Minařík! ? pic.twitter.com/9p4pSV49C7 / Twitter”

An important battle between Sokol Hluboká and Tempo Praha was decided by this 2-run walk-off HR by Marek Minařík! ? pic.twitter.com/9p4pSV49C7

Výborný výkon přidal také Jhonny Duran, který z pozice relievera ve třech směnách zaznamenal 6 strikeoutů a nejlepším možným způsobem navázal na práci startujícího Adonaie Gutierreze.

Tempo tak zvítězilo i ve třetím utkání série a posunulo se tak již na 5. místo extraligové tabulky. Naopak Sokol se i nadále propadá a nyní je spolu s Arrows na 6. příčce. Oba týmy však mají před závěrem základní části postup do TOP 6 ve svých rukách.

Arrows Ostrava – Eagles Praha 5-8

V neděli se poprvé na kopci Eagles představil Samuel Steigert. Ten sice oblékl dres se jménem Balaguera na zádech, ale rozhodně předvedl mnohem lepší výkon, než jaké ukazoval venezuelský nadhazovač. Nakonec na kopci německý reprezentant strávil všech 9 směn a připsal si do statistik první výhru, když povolil pouze 5 doběhů. Důležité bylo, že nerozdával mety zdarma.

Na pálce se dařilo zejména dvojici Šimon BlažekMarek Slabý, kteří si připsali po třech odpalech. V domácím dresu se to povedlo pouze Rorymu Graf-Brennenovi, pro nějž to tak byl nejlepší zápas v sezoně.

Arrows k výhře nepomohlo ani vedení 5-2 po pěti směnách. Eagles totiž v šesté směně čtyřmi doběhy otočili skóre ve svůj prospěch, aby si jej pojistili dalšími dvěma v sedmém inningu. Na to již domácí nenašli odpověď a připsali si tak již devátou prohru v sezoně. Naopak Pražané se posunuli na první místo tabulky a s jedenácti výhrami si zajistili postup do TOP 6.

Tabulka EXL

  W  L  %  GB  SKÓRE 
Eagles Praha117.611152:124
Cardion Hroši Brno96.6000.5108:93
Třebíč Nuclears108.5561121:79
Draci Brno98.5291.5118:106
Tempo Praha89.4712.5133:119
Sokol Hluboká79.438394:118
Arrows Ostrava79.438380:111
Technika Brno611.3534.576:132
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Jeden myslel na “EXL: Eagles opět na prvním místě. Hroši ztratili zápas v závěru

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..