ČeskoMB

EXL: Hrochy před startem TOP 6 posílí Matt Gilbertson

Již v pátek startuje Nadstavba o Extraligu, nebo-li také TOP 6 a obhájci loňských stříbrných medailí do ní vstoupí s novou posilou. Tou je americký nadhazovač Matt Gilbertson.

Čtyřiadvacetiletý nadhazovač odehrál tři sezony na univerzitě v Pittsburghu, kde ve třech sezonách odházel 205.1 směn s ERA 3.73. Následně si vysloužil pozvánku do MLB Draft League 2022, kde přidal 31.1 směn a jeho ERA byla 5.46. V obou soutěžích ukazoval velmi slušnou přesnost nadhozů, když průměrně rozdal pouze 1,6 met zdarma na 9 směn.

“Samozřejmě jsme nadšení, že se nám tak dobrého nadhazovače povedlo získat v rozběhnuté sezoně. Má za sebou skvělou kariéru v kvalitních středoškolských a univerzitních soutěžích. Hází hodně striků, má mentalitu vítěze a zároveň je aktuálně i skvělý trenér, což je pro nás ohromnou výhodou. Může hodně nabídnout i našemu programu s mladými hráči. Hodně se těšíme na něj i na to, co přinese do našeho klubu,“ řekl pro klubový web Hrochů trenér nadhazovačů John Hussey.

Od září 2022 působil Gilbertson v Kalifornii jako trenér nadhazovačů týmu USK Baseball. Předtím byl asistentem trenéra v baseballové akademii v Las Vegas.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..