ČeskoMB

EXL: Petr Zýma vytvořil nový rekord Eagles Praha

Nedávno upozornili Eagles Praha na zajímavý fakt. Petr Zýma totiž v této sezoně vytvořil nový klubový rekord v počtu doběhů, když v historických tabulkách překonal dosud vedoucího Matěje Hejmu.

Třiatřicetiletý reprezentant se již letos neobjevuje v sestavě pražského celku ve všech utkáních, a když už, tak většinou jako suplující pálkař. Naposledy se tak stalo začátkem května, kdy se objevil v sestavě Eagles v domácím utkání proti Arrows Ostrava. Do něj vstupoval se 420 doběhy a dělil se o první místo se svým dlouholetým spoluhráčem Matějem Hejmou.

V deváté směně, do niž vstupovali Pražané za stavu 1-7 z jejich pohledu, šel Zýma jako druhý na pálku a dokázal si proti Michalu Puškárovi připsat hit. Následně se posunul na druhou metu po trefení Jana Výbory a na třetí po metě zdarma pro Mikuláše Hanuše. O chvíli později jej pak dvoumetoým odpalem stáhl Filip Kubíček a Zýma se tak se 421. doběhem osamostatnil na 1. místě klubových statistik.

PořJménoR
1.ZÝMA Petr (EAG)421
2.Hejma Matěj (EAG)420
3.Zýma Michal (EAG)336
4.Matalík Petr (EAG)330
5.Homolka Jan (EAG)307

Kromě doběhů se letos osamostatnil Zýma na prvním místě také v počtu třímetových odpalů. To se mu povedlo v zápase proti Tempo Praha, kdy zaznamenal svůj 22. extraligový Triple v kariéře.

PořJméno3B
1.ZÝMA Petr (EAG)22
2.Hejma Matěj (EAG)21
3.Matalík Petr (EAG)15
4.Műller Michal (EAG)10
Laube Martin (EAG)10
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Arrows přepsali historii. Kotlářka má první výhru

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..