ČeskoMB

EXL: Arrows přepsali historii. Kotlářka má první výhru

Po příjemném Openning Weekendu již počasí v sobotu baseballu příliš nepřálo. I tak se ale odehrály tři zápasy z plánovaných pěti.

Ostravští baseballisté dle dohledatelných statistik zatím nikdy nevyhráli první tři zápasy v sezóně. Jenže letos se zdá, že zejména na kopci jsou Arrows výborně připraveni, což mohl poznat také silný lineup Hrochů. Jan Tomek jim totiž v prvním duelu v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh. Ten stáhl sebeobětujícím odpalem Martin Červenka v páté směně. V té době to znamenalo vyrovnání na 1-1.

Hroši se také mohli opřít o výkon svého nadhazovače. Viktor Beránek svůj první zápas jako startér v Extralize odehrál velmi dobře, když v šesti směnách proti němu Arrows stáhli pouze jeden doběh a i ten šel na vrub chyby v obraně. Důležité také bylo, že brněnský nadhazovač nepovolil ani jednu metu zdarma.

O vítězi tak rozhodly výkony relieverů. V sedmé směně jej přinesl odpal Jakuba Malíka již proti Matěji Brabcovi. Boris Bokaj pak v posledních dvou směnách dokázal udržet těsné vedení a Arrows tak po výhře 2-1 přepsali klubovou historii. Naopak Hroši si připsali první prohru v této sezóně. Druhý vzájemný zápas se pak kvůli dešti přesunul na nedělní odpoledne.

Kotlářka se dočkala

Navrátilec v nejvyšší soutěži Kotlářka Praha v úvodním týdnu nedokázala zvítězit. O první výhru tak v sobotu bojovala v pražském derby proti Eagles. Jenže byli to hosté, kdo se dostal jako první do vedení, když Michal Antoň doběhl pro bod po nezachyceném nadhozu. V té chvíli asi jen málokdo tušil, že to je poslední bod Eagles v utkání. Lukáš Ercoli totiž další v pěti odházených směnách nepovolil a stejným způsobem na něj navázali mladíci Max Lukeš a David Křeček.

Eagles v zápase vsadili na Tomáše Duffka, který chtěl navázat na výborný výkon z minulého výkonu. To se mu znovu povedlo, ale bohužel pro něj jej v rozhodujících momentech nepodržela obrana. Ve čtvrté směně totiž po odpalu Jana Komorouse za stavu 1-1 šla Kotlářka do vedení díky erroru v pravém poli, aby pak sám pálkař doběhl pro třetí bod domácích na divoký nadhoz. V osmé směně pak proti Vasku Kolevovi odpálil solo homerun Keibert Petit, čímž stanovil skóre na konečných 4-1. Kotlářka si tak připsala první výhru v této sezóně.

Psali jsme...  EXL: Jakub Hajtmar má nejvíce hitů v historii brněnských Draků

Hluboká opět na Draky nestačila

Oproti zápasům v Brně a v Praze se na jihu Čech nadhazovačům až tolik nedařilo. Domácí Viktor Sedláček dokonce vydržel na kopci pouze jednu směnu, když proti němu Draci stáhli 6 doběhů, čímž si vytvořili slušný základ pro zbytek utkání. Pálkaři Sokola se pak snažili s výsledkem něco udělat, ale stačilo jim to pouze na 6 doběhů, což bylo v konečném účtování málo.

Drakům v zápase vlemi dobře zaházel Tomáš Urbánek, který ve čtyřech směnách jako reliever povolil pouze 2 doběhy. Alex Monsalve na pálce zaznamenal první homerun v české Extralize, tři hity a tři stažené doběhy. Draci nakonec zvítězili 14-6 a vyrovnali svou bilanci na 2 výhry a 2 prohry.

Počasí úřadovalo

Kromě druhého zápasu mezi Hrochy a Arrows poznamenalo počasí také souboj mezi Tempem a Nuclears. Ten musel být přerušen ve čtvrté směně za stavu 1-0 pro Třebíč a hrát by se měl v neděli v Praze od 13:00.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..