ČeskoMB

NoE: Extraligisté nezaváhali. Kotlářka nedala Blansku šanci

Kromě Nadstavby o titul se o víkendu rozehrála také Nadstavba o Extraligu, z niž vzejdou dva extraligisté pro nadcházející sezonu. Ti současní se ale přiblížili tomu, aby v ní zůstali.

Hráči Arrows Ostrava odehráli dva duely proti Blesk Jablonec a nikoho nenechali na pochybách, že rozhodně kvalitu mají. Jablonci uštědřili tři vysoké prohry, když zvítězili 15-0, 11-1 a 11-2. Řádil zejména Američan Rory Graf-Brennen, který si do statistik připsal hned 10 hitů, z toho pět v úvodním duelu. Pálkaři Blesku naopak těžko hledali recept na nadhoz Ostravy. V prvních dvou duelech nasbírali pouze 3 hity. Teprve v neděli na svém hřišti dokázali přidat 8 úspěšných odpalů. Arrows se tak dobře nastartovali do zbytku Nadstavby.

Také Technika Brno brala tři výhry v sérii proti olomouckým Skokanům. V prvním zápase ale Skokani nebyli daleko od toho, aby extraligový tým přehráli. Martin Schneider na kopci i na pálce podával heroický výkon, když v osmi směnách povolil pouze 3 doběhy a rozdal 11 strikeoutů. Duel navíc otevřel dvoubodovým homerunem. Na druhé straně se ale podobně ukázal Brandon Smith. Ten v sedmi směnách povolil také 3 doběhy a rozdal 12 strikeoutů. Další 6 strikeoutů pak hodil Matěj Brabec ve zbylých dvou směnách. Rozhodnutí tak přišlo v dohrávce 9. směny, kdy za stavu 3-3 šel na kopec Skokanů Petr Charvát a Technika dokázala urvat walk-off výhru po odpalu Sebastiana Kelara. Zajímavý byl také druhý duel série, kdy nejdříve Technika vedla 6-2, aby Skokani otočili skóre na 8-6 a pak na 11-9. Závěr ale patřil Extraligistovi a Technika zvítězila 18-11. Třetí utkání již bylo v režii Techniky. Ta od začátku duelu držela vedení a Parker Thode na kopci Skokanům moc šancí nedával. V sedmé směně se pak Brňané rozstříleli a deseti doběhy stanovili konečný stav na 16-1.

Psali jsme...  EXL: Barcena táhl Eagles. Dva těsné duely na Vysočině

Tři výhry brala o víkendu také Kotlářka Praha, která zvítězila v základní části První ligy. Olympia Blansko dokázala soupeři výrazněji vzdorovat pouze v prvním utkání, kdy měla na kopci Štěpána Havlíčka. Souboj nadhazovačů ale lépe vyšel pro Wesleyho Roemera, jenž neumožnil žádný doběh v sedmi směnách a navíc rozdal 10 strikeoutů. Kotlářka tak zvítězila 5-1. Další dva zápasy již byli pokaždé předčasně ukončeny pro vysoký rozdíl ve skóre. Kotlářka ale ve druhém duelu přišla o Adama Matušku, který si zranil koleno a nyní jej čeká delší rekonvalescence. Série se ale povedla Benjaminu Morganovi, který zaznamenal 8 hitů a 7 stažených doběhů. Kotlářka tak potvrdila, že by měla být hlavním vyzyvatelem extraligových týmů v boji o postup do nejvyšší soutěže.

Tabulka NoE

#TýmWLTPCTGB
1ARR
Arrows
3001.0000
1KOT
Kotlářka
3001.0000
1TEC
Technika
3001.0000
4BLA
Olympia
030.0003
4BLE
Blesk
030.0003
4SKO
Skokani
030.0003
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..