ČeskoMB

EXL: Sobota ve znamení těsných soubojů

V sobotu pokračovala TOP 6 dalšími třemi duely a stejně jako v pátek, tak i tentokrát vítězily pouze hostující týmy. Navíc ve všech duelech vítěz měl pouze o doběh víc, než poražený.

Důležitá série mezi Nuclears a Eagles pro oba týmy vzhledem k šancím na postup do semifinále přinesla další velmi vyrovnaný duel. I tentokrát v něm zvítězili Pražané, kteří si z Vysočiny odváží těsnou výhru 5-4. Zápas se pro Eagles vyvíjel slibně hned od úvodu, když Marek Chlup v první směně odpálil solo homerun. Ve druhé směně ale stáhl vyrovnávající doběh Kamil Pejchal.

Jenže hned následující půlsměna se nevyvíjela pro Nuclears dobře, když nejlepší pálkař duelu Gehrig Octavio otevřel třetí inning dvoumetovým odpalem. Následně pak doběhl po chybě v obraně a Marek Chlup stáhl třetí bod Eagles. V páté směně dostali Nuclears Emannuela Herreru pod tlak, když obsadili všechny mety. Následně si vystál metu zdarma Pejchal, což přineslo druhý doběh domácích a nového muže na kopec hostí. Mikuláš Hanuš pak tlak Třebíče zastavil.

O vítězi ale rozhodla sedmá směna. V ní totiž Eagles stáhl dva doběhy a trochu se odpoutali od svého soupeře. Jenže v dohrávce Nuclears dokázali zabrat a dvěma body se opět dotáhli na nejmenší možný rozdíl. Víc se toho ale domácím nepovedlo, ačkoliv ve zbylých dvou směnách pokaždé dostali běžce do skórovací pozice. Eagles si tak připsali velmi důležitou výhru a v neděli můžou dokonat sweep na svém hřišti.

Drakům vyšla odveta

Po pátečním utkání v Brně se série mezi Draky a Tempem přesunula do hlavního města. A k vidění byl parádní duel nadhazovačů. Domácí vsadili na nejlepšího nováčka loňské sezony Ondřeje Vanka a hosté na Juana Jaimeho. Oba při svých startech povolili pouze po jednom doběhu a tak o vítězi rozhodly výkony relieverů. Šťastnější byl na konci duelu Jackson Solarte. Drakům totiž výhru zařídil solo homerunem Martin Červinka. Pro brněnského pálakře to byl teprve první homerun v sezoně a sedmý v jeho kariéře v Extralize. O vítězi série tak rozhodně nedělní duel.

Hluboká opět prohrála s Hrochy

Po pátečním debaklu si Hluboká chtěla spravit renomé v sobotu. To se jí rozhodně povedlo, když Hrochy výrazněji potrápila. Hned v první směně šli domácí navíc do vedení 2-0 po odpalu Josepha Eney. Jenže Hroši pak díky homerunům Petra Čecha a Tomáše Říčného skóre otočili na 3-2. Čech pak stáhl také čtvrtý doběh, který se pak ukázal jako rozhodující. Hluboká totiž ve zbytku duelu proti Mattu Gilbertsonovi přidala pouze jeden doběh a brněnský startér si v něm připsal vítěznou complete game. K ní si pomohl také 11 strikeouty. Hroši tak díky této výhře v tabulce drží čtvrté místo před Nuclears.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..