ČeskoMB

EXL: Walk-off výhra Hrochů. Eagles porazili Draky. Třebíč mimo playoff

Sobotní program Nadstavby o titul nám mohl dát více jasno o dalších postupujících do semifinále Extraligy. Zejména souboj v Brně byl z tohoto hlediska velmi důležitý.

Na Eagles Parku bylo předem znát, kdo bojuje o postup do semifinále a kdo šetří síly na boje o titul. Draci totiž do hlavního města nepřijeli v nejsilnější sestavě a tak si premiéru v Extralize odkroutila dvojice Vincent Major a Ondřej Koukal. Na první metě navíc stál nadhazovač Ondřej Furko. Domácí nastoupili na kopci s Albertem Pražákem, který po návratu po zranění předvádí parádní výkon. A poznali to také pálkaři Draků, kteří si v sedmi směnách odnesli 8 strikeoutů a doběhli pouze pro jeden bod. Ten také přišel s přispěním chyby domácí obrany. Eagles navíc šli do vedení hned v první směně po sebeobětujícím odpalu Marka Slabého, aby na 2-0 zvýšil ve druhém inningu Gehrig Octavio. Postupně proti Nebenführovi na kopci Draků v sedmi směnách stáhli celkem 5 doběhů. A protože Matyáš Trčka v posledních dvou směnách předvedl další výborný výkon, kdy nepustil na metu ani jednoho pálkaře, tak si Eagles připsali velmi důležitou výhru v boji o postup do semifinále. Z Prahy tak okamžitě domácí obrátili zrak do moravské metropole, kde vrcholilo utkání mezi Hrochy a Nuclears, které je mohlo poslat do semifinále.

Walk-off Hrochů

Nuclears prohráli v předchozích pěti utkáních pokaždé o jeden bod a tím se sami dostali před zápasem s Hrochy do nevýhodné situace. Pro jistotu postupu do semifinále potřebovali jednoznačně zvítězit. Ale také domácí by výhra posunula do bojů o medaile. Možná z důvodu nervozity byly první dvě směny bodově plodné, když oba celky stáhli celkem 9 doběhů. Lépe na tom ale byli Hroši, kteří tak vedli 5-4. Od třetí směny ale Jake Rabinowitz a Matthew Gilbertson dokázali dominovat nad pálkaři a tento stav vydržel až do sedmé směny. V ní Nuclears dokázali vyrovnat po odpalu Patrika Kadrnožky a fanoušky tak čekalo závěrečné drama.

Hroši poslali na kopec na poslední dvě směny Johna Husseyho a ten dokázal udržet nulu, ačkoliv Třebíč v obou směnách měla běžce ve skórovací pozici. Naopak hosté stále věřili Jakeu Rabinowitzovi, jenž v zápase hodil celkem 150 nadhozů. A právě ten poslední se Třebíči stal osudným, protože jej Daniel Ondroušek proměnil v dvoubodový homerun. Ten měl pro domácí cenu zlata, protože Hrochům zajistil postup do semifinále. Naopak Třebíč po této prohře definitivně přišla o postup do bojů o medaile, kam se probojovali baseballisté Eagles.

Hluboká zakončila TOP 6 vítězně

Jediný zápas, v němž prakticky o nic nešlo, se hrál na jihu Čech, kam přijelo pražské Tempo. To sice začalo lépe, když se v první půlsměně ujalo vedení 2-0, ale kvůli nataženému svalu přišlo o Keiberta Petita. Toho vystřídal Martin Červenka, který ve třetí směně patnáctým homerunem v sezoně opět poslal Tempo vedení 3-2. Jenže ve čtvrté a páté směně domácí proti Ondřeji Vankovi stáhli pět doběhů a poprvé v duelu šli do vedení. To již pak ve zbytku duelu nepustili a nakonec vyhráli 7-5.

Tabulka TOP 6

  W  L  %  GB  SKÓRE 
Draci Brno164.800125:75
Tempo Praha127.6323.5129:69
Cardion Hroši Brno910.4746.5129:99
Eagles Praha911.450779:133
Třebíč Nuclears – X812.4008102:107
Sokol Hluboká – X515.2501188:169
X – tým eliminován z playoff
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..