ČeskoMB

ME U12: Semifinálové drama zvládli lépe Němci

Tři outy chyběly českému národnímu týmu k postupu do finále letošního evropského šampionátu hráčů do dvanácti let. Lépe zvládnutá šestá směna ale poslala do boje o zlato Německo.

Němci měli lepší vstup do zápasu a před dohrávkou třetí směny již měli náskok 5-1. Jejich startér Felipe Morales Weggemann dělal českým pálkařům v úvodu velké problémy. Jenže dohrávka vyšla českému týmu na výbornou, když po sérii hitů stáhl čtyři doběhy a Němci museli na kopci sáhnout ke střídání.

Ve čtvrté směně bylo z pohledu českého týmu ještě veseleji, když Dominik Malý stáhl šestý doběh a Češi šli poprvé v utkání do vedení. Stav 6-5 na tabuli svítil i před poslední šestou směnou, v niž Češi potřebovali soupeři nepovolit žádné doběhy. Jenže hned první pálkař soupeře poslal míč až za plot a bylo srovnáno. O chvíli později Němci naplnili všechny mety, aby pak Felix Blesing grand slam homerunem poslal soupeře znovu do vedení. To pak ještě Němci navýšili na 11-6.

V dohrávce již pak Češi nenašli dostatek sil k dalšímu obratu a nakonec se museli smířit s prohrou. Česko tak prodlouží čekání na zlato o další rok a v neděli od 14:00 si zahraje s Itálii o bronzové medaile.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..