MBMLB

MLB: Nadhazovači Tigers hodili kombinovaný no-hitter

Sobotní duel mezi Detroit Tigers a Torontoem Blue Jays přinesl jubilejní dvacátý kombinovaný no-hitter v historii Major LEague Baseball. Postaralis e o něj nadhazovači Tigers při výhře 2-0.

Sobotní zápas začal se zpožděním kvůli počasí, ale diváci, kteří vydrželi, byli nakonec svědky historického zápisu. Na kopci Tigers začal Matt Manning, jenž nezačal nejlépe, když trefil Bo Bichetteho a daroval metu zdarma Brandonu Beltovi. Jenže pak se chytil a začal kombinovat fastball, slider a curveball takovým způsobem, že jej hráči Blue Jays nedokázali potrestat úspěšným odpalem.

Startér Detroitu nakonec vydržel na kopci do sedmé směny, kdy jej manažer AJ Hinch stáhl ze hry, ačkoliv měl na svém kontě pouze 91 nadhozů. To se nelíbilo fanouškům na Comerica Park, kteří jej za to odměnili bučením.

“Moje první zodpovědnost je vůči němu a někdy to není vždy v souladu s tím, co všichni chtějí vidět ve svých,” vysvětloval své rozhodnutí po utkání Hinch. „Pracoval dlouho. Jeho nadhozy se zhoršovaly. Už po páté směně jsem ho málem vystřídal. Po šestce také, ale poslal jsem ho do sedmé, a jakmile se dostal hráč na metu, odpovědnost se přihlásila.“

Manning nikterak neprotestoval proti střídání. Jak po utkání přiznal novinářům, tak vůbec nevěděl, že drží no-hitter. “Upřímně řečeno, přísahám, že jsem neměl tušení,” řekl Manning. “Poté, co jsem měl problémy v první směně, jsem se jen snažil ukrajovat směny a držet vedení.”

Po Manningovi se o zbylé outy postarala dvojice Jason FoleyAlex Lange. Ti již nepustili na metu ani jednoho pálkaře Blue Jays a tak se mohli se spoluhráči radovat nejen z výhry, ale také z no-hitteru.

Pro Tigers je to první kombinovaný no-hitter v historii klubu a celkově devátý no-hitter. Naposledy se to před sobotou povedlo Spenceru Turnbullovi v květnu 2021 proti Mariners.

Psali jsme...  Riley Moore hodil 20 striekoutov v zápase slovenskej ligy
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..