MBOstatní

Belgická liga hlásí velké změny

Po tom, co se v roce 2017 nejvyšší belgická soutěž zúžila z osmi týmů na šest, přichází nyní nová změna. Tentokrát se nejvyšší soutěž opět rozroste a to výrazně.

Podle oficiálního bulletinu KBBSF bude v následujícím roce v nejvyšší soutěži působit celkem 12 týmů. To znamená, že po letošní sezoně nikdo nesestoupí a naopak do vyšší soutěže se posunou nejlepší týmy z druhé nejvyšší ligy.

Velkou změnou projde také systém soutěže. Týmy se v první fázi rozdělí do dvou šestičlenných skupin a mužstva odehrají s každým týmem skupiny 2 doubleheadery. První doubleheader se bude hrát na dva zápasy po sedmi směnách. V dalším pak bude první zápas hraný na 9 směn. Všechny zápasy se budou hrát v sobotu.

Po skončení základní části první tři celky z každé skupiny postoupí do “Zlaté ligy” a zbylé týmy do “Stříbrné ligy”. V Zlaté lize budou týmy hrát pouze zápasy na 9 směn, které se odehrají jako doubleheader v sobotu, nebo se rozdělí do obou víkendových dnů. Ve stříbrné lize zůstanou zachovány doubleheadery na 7 směn. První týmy Zlaté ligy si pak zahrají finálovou sérii o titul. Poslední dva týmy Stříbrné ligy spadnou do nižší soutěže a výše postoupí dva nejlepší týmy z druhé nejvyšší ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..