ČeskoMB

Čeští mladíci odehráli hlavní turnaj Little League

V americkém Williamsportu se aktuálně hraje asi nejznámější žákovský turnaj na světě Little League. Tentokrát má na něm po devíti letech zastoupení také český baseball.

Region Jih, který si postup na turnaj vybojoval, nastoupil ve svém prvním duelu proti Panamě. Ačkoliv má Panama mnohem větší hráčskou základnu, než Česko, tak mladíci z Moravy dokázali polovinu utkání držet vyrovnaný stav 0-0. Bohužel v dohrávce čtvrté směny odpálil Omar Vargas grand slam homerun, kterým určil konečný výsledek zápasu. Čeští pálkaři na rychlé nadhozy panamského nadhazovače recept nenašli a nakonec prohráli 0-4.

Češi tak po prohře zamířili do opravné části pavouka a tam se jim do cesty postavil další těžký soupeř z Kanady. I tento duel byl dlouho vyrovnaný, když Kryštof Šilar rozdával spíše strikeouty, než hity. Parádními zákroky mu pomáhala také obrana. Zejména zákrok Denise Ondrouška (mladší bratr pálkaře Hrochů Daniela) si vysloužil uznání od komentátorů televizní stanice ESPN. Jenže Kanada pak prokázala své kvality a třemi doběhy odskočila do vedení. Na to již Češi nenašli odpověď a prohráli 0-3.

Pro výběr Arnošta Nesňala tak putování na tomto turnaji končí. Kluci si ale v neděli užijí zápas MLB Little League Classic, který obstarají baseballisté Philadelphie Phillies a Washingtonu Nationals.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Petr Baroch: Začínali jsme s šesti dětmi

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..