ČeskoMB

Hroši otočili druhý zápas a vyrovnali sérii o bronz

V neděli se v Praze hrálo druhé utkání série o třetí místo. V ní Brňané v závěru předvedli pěkný comeback a vynutili si rozhodující duel na svém hřišti.

Do druhého zápasu již Hroši nasadili reprezentačního nadhazovače, když na kopci začínal Lukáš Ercoli. Domácí tentokrát vsadili na Čechokanaďana Davida Wilsona. Oba startéři první čtyři směny předváděli velmi dobrý výkon a na světelné tabuli tak svítilo skóre 1-0 pro Hrochy.

V páté směně se ale skóre výrazněji měnilo. Nejdříve Tyler Smith stáhl druhý bod Hrochů, aby v dohrávce Eagles třemi doběhy vyhnali Ercoliho z kopce. Hosté tka poslali na kopec Matěje Netopilíka. Ten se ale musel poroučet z kopce již o směnu později, protože domácí pokračovali v tlaku a přidávali další body. Závěr duelu tak dostal na brněnském kopci do rukou Tomáš Ondra. Ten již povolil pouze jeden bod v sedmé směně, po které tak Eagles vedli 6-2.

Jenže v osmé směně se Hroši vzepjali k velkému obratu. To již na kopci stál Vasko Kolev, ale ten směnu nedoházel. Eagles jej totiž v jejím průběhu nahradili Mikulášem Hanušem, jenž ale za stavu 6-4 povolil tříbodový homerun Petru Čechovi. Hroši se tak znovu dostali do vedení.

Hubený náskok již pak Tomáš Ondra dokázal udržet, když v posledních dvou směnách pustil na metu pouze jednoho hráče. Hroši díky tomu zvítězili 7-6 a vynutili si třetí rozhodující duel na svém hřišti. Ten by se měl hrát o týden v sobotu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..