ČeskoMB

ME U23: Češi vstoupili do turnaje prohrou s Velkou Británii

V úterý odpoledne odehráli čeští baseballisté první zápas na letošním Mistrovství Evropy hráčů do 23 let. Soupeřem jim byl reprezentační výběr Velké Británie.

Británie byla pro Česko osudovým soupeřem na předchozím šampionátu. A i tento rok Britové přivezli tým plný hráčů hrajících v USA. Jedním z Američanů, který se postavil proti Česku, byl nadhazovač Zac Sohosky. Ten dělal velké problémy českým pálkařům, když jim v pěti směnách nepovolil ani jeden doběh.

Češi začali na kopci s Ondřejem Vankem, jenž se poslední dny trápil se zraněním. I to se možná odrazilo na jeho výkonu, když nadhazovač Tempa nedoházel první směnu a Britům rozdal 3 mety zdarma. Směnu tak uzavřel strikeoutem Lukáš Pacal. Třebíčský nadhazovač pak zvládl i druhou směnu, ale v dohrávce třetí směny již proti němu Britové stáhli 3 body a Pacala nahradil Matyáš Trčka.

Britové i v dalších směnách navyšovali skóre, aby po pěti směnách vedli 5-0. V šesté směně došlo ke změně na kopci Británie, kde se postavil Russell Derbyshire. Tato změna českým pálkařům evidentně vyhovovala a třemi doběhy se svému soupeři přiblížili. Jenže dohrávka Česku nevyšla, když Britové i s přispěním homerunu Liama Houghtona zvýšili na 8-3.

Češi tak měli k dispozici už jen jednu směnu, aby s výsledkem něco udělali. Jenže tentokrát již proti relieverovi Velké Británie další body nepřidali a stejně jako v roce 2011 ze vzájemného duelu berou prohru. Češi tak ve zbylých dvou utkáních na turnaji potřebují porazit Nizozemsko i Rakousko, jinak je postup do semifinále opět mine.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..