ČeskoMB

ČBP: Čtvrtfinále bylo stopkou pro týmy z První ligy

V uplynulých dnech se odehrály čtvrtfinálové série Českého baseballového poháru. V něm se rozplynuly naděje posledních prvoligistů v soutěži a v semifinále již uvidíme pouze extraligové týmy.

Čerství mistři Extraligy Draci Brno pojali sérii proti Hluboké v exhibičním stylu a do sestavy se dostali také členové fanklubu, nebo hokejista. Do zápasů zasáhly také dlouholeté opory, které již ukončily extraligovou kariéru, jako například Pavel Budský, Tomáš Polanský, Martin Veselý, případně Karel Hrušovský. Proti omlazenému kádru Jihočechů to ale stačilo ke dvěma výhrám a postupu do další fáze soutěže.

Arrows a Technika se po zápasech v baráži utkali i v poháru. I tady se dařilo lépe hráčům ze severu Moravy, když Brňany porazili 16-1 a 5-3. Ostravští se mohli spolehnout zejména na výkony svých nadhazovačů, kteří povolili pouze 4 doběhy. V prvním utkání navíc dvojice Ondřej SatoriaMatyáš Pjontek rozdala 11 strikeoutů.

Jako první rozehráli čtvrtfinále Nuclears a Hippos. V prvním utkání se oběma týmům povedly směny s pěti doběhy. Třebíči ale hned dvakrát, díky čemuž slavili výhru 13-6. Druhý zápas přinesl drama v samotném závěru, kdy Hippos v deváté směně stáhli ztrátu 1-6 na 5-6 a s jedním outem měli dva běžce ve skórovací pozici. Maxim Samson ale tuto situaci ustál a nakonec dotáhl Třebíč k postupu.

V poslední sérii nestačil SaBaT na Hrochy, když i tentokrát o postupu rozhodly 2 zápasy. V prvním odházel vítěznou complete game manažer Hrochů Alex Derhak a Brňané nakonec vyhráli 8-3. Také ve druhém duelu jsme viděli complete game od jednoho ze startérů. Kryštof Dupal ale ani přes heroický výkon nadotáhl svůj tým k výhře, ačkoliv se SaBaT v poslední směně nadechoval k obratu. Dvěma body ale Pražané snížili pouze na 5-6 a svou pouť pohárem tak ukončili.

V semifinále tak proti sobě nastoupí Draci a Hroši. Druhé semifinále obstarají baseballisté Nuclears a Arrows.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..