ČeskoMB

MS U18: Jedna nepovedená směna stála Česko zápas s Panamou

Pár hodin po konci zápasu s Mexikem nastoupila juniorské reprezentace k dalšímu duelu na letošním světovém šampionátu. Soupeřem jim byla Panama.

Pokud něco český tým v pátek trápilo, tak to byla obrana. Panama totiž ve druhé směně využila 2 chyby a dokázala odskočit do vedení 4-0. Ve třetí směně dokázali Češi také stáhnout jeden doběh pro nějž odběhl Martin Sobotka.

Od této chvíle již fanoušci neviděli ani jeden doběh. Vojtěch Ventruba, jenž nahradil startujícího Ondřeje Vanka, totiž předvedl výborný výkon, když soupeři ve zbylých čtyřech směnách nepovolil ani jeden hit, nebo metu zdarma.

Český tým měl ještě slušnou možnost zahrozit v páté směně, kdy se na metu dostali první dva pálkaři. Bohužel o ní přišli po double play a ve zbylých dvou směnách již žádný pálkař Česka na metě nebyl.

Boxscore

Češi tak prohráli i druhý páteční duel a ve skupině o 7.-12. místo mají aktuálně bilanci 2 výhry a 2 prohry stejně jako Mexiko, se kterým však mají horší vzájemný duel. O konečném pořadí ve skupině tak rozhodne sobotní zápas mezi Českem a Venezuelou. Již nyní je ale jasné, že Česko s určitostí neskončí na posledním místě. Naopak výhra nad Venezuelou by Česko mohla posunou klidně i na konečné 8. místo. Záležet ale bude na výsledcích ostatních zápasů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..