MBOstatní

Příští turnaj Premier 12 se uskuteční v listopadu 2024

Světová baseballová a softbalová konfederace WBSC v pondělí zveřejnila termín třetího ročníku turnaje Premier 12. Ten se bude konat v období od 10. do 24. listopadu příštího roku.

WBSC kromě toho oznámila i dvě ze tří destinací, které budou tento turnaj hostit. Jedna z šestičlenných základních skupin se odehraje od 14. do 18. listopadu v tchajvanském Tchaj-Peji. Pouze úvodní zápas této asijské skupiny se odehraje již 13. listopadu v japonském Nagoya Dome Finálovou čtveřici pak přivítá Japonsko a jejich slavný Tokyo Dome. Druhá základní skupina se bude hrát v termínu od 10. do 14. listopadu, v některém z míst na americkém kontinentu. To ale stále nebylo zveřejněno.

Na turnaj se kvalifikují země, které budou na konci roku 2023 v žebříčku WBSC na prvních dvanácti místech. Česko má stále šanci se do této elitní dvanáctky dostat, ale nutně k tomu potřebuje úspěch na evropském šampionátu, který hostí na konci září.

V příštím roce budou obhajovat prvenství na turnaji baseballisté Japonska, kteří vyhráli Premier v roce 2019. Na druhém místě skončila Jižní Korea, která vyhrála turnaj v roce 2015.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..