ČeskoMB

ČBP: Ve finále Poháru se znovu utkají Arrows a Hroši

Hodně ve stínu ostatních soutěží se blíží svému konci. Uplynulý víkend totiž nabídl semifinálové série a v soutěži nám tak zbyly poslední dva týmy. Ty se utkají o vítězství v Poháru. Letos ale vítěz nemá zajištěný postup do evropských pohárů, tak jak tomu bylo vloni.

Hroši Brno v minulém roce dokráčeli až do finále, kde ale nedokázali zvítězit. Letos si finálovou účast zopakují, když dokázali v semifinále přehrát Draky 2-1 na zápasy. Hrochům přitom nevyšel úvodní hodně divoký duel, který prohráli 14-15 po nastavení. Oba celky totiž v tomto duelu vyprodukovaly dohromady 15 chyb. Navíc nejlepším pálkařem Draků byl padesátiletý Roman Markovič se třemi hity. Druhý zápas pak Hroši vyhráli 15-5 a o postupujícím musel rozhodnout třetí duel. I do něj Draci nasadili několik veteránů a mladíků ze své líhně, ale tentokrát jim to na výhru nestačilo. Hrochy dostal hned v první směně do vedení 1-0 úspěšným odpalem Ondřej Kalandra. Ve čtvrté pak zvýšil na 2-0 Adam Jacques. Draci se poprvé prosadili až v sedmé směně po divokém nadhozu. O směnu později ale vrátil dvoubodové vedení Hrochů David Fiala. V dohrávce deváté směny ale Draci dokázali snížit po dvoumetovém odpalu Jana Vašourka. Toho již ale nikdo nestáhl pro třetí bod a Hroši zvítězili 3-2.

Druhá série mezi Arrows a Nuclears již byla mnohem serióznější. I tady ale jako první vyhrál tým, který nakonec nepostoupil, když Třebíč vyhrála v pátek 8-1. Velký podíl na tom mělo nadhazovačské duo Lukáš PacalFilip Kollmann, které zaznamenalo celkem 16 strikeoutů. Druhý zápas již ale na kopci Arrows režíroval Ondřej Satoria, jenž v sedmi směnách povolil pouze 2 doběhy. Homeruny navíc přispěli Radim NovotnýMatyáš Kozel, aby tak Arrows vyhráli 7-4 a vynutili si třetí utkání. V něm již oba celky vsadily na mladé nadhazovače. Na domácím kopci stál Šimon Všetečka a na hostujícím Adam Skála. Tento duel nakonec vyšel lépe domácím Arrows, kteří vyhráli 12-2 po osmi směnách. Radim Novotný si do statistik připsal další homerun a utkání uzavřel walk-off odpalem David Koláček.

Podruhé tak ve finále Českého baseballového poháru uvidíme souboj Arrows s Hrochy. V minulém roce vyzněl lépe pro Ostravu, která vyhrála 2-0 na zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..