MBOstatní

Pořadatelé OH v Los Angeles chtějí v programu i baseball

Že by baseball mohl být součástí Letních Olympijských her v roce 2028 se tak nějak předpokládá. Přeci jen se budou Hry konat v severoamerickém městě Los Angeles. Nyní ale pořadatelé oficiálně představili seznam pěti sportů, které chtějí do programu zařadit.

Každý pořadatel Olympijských her totiž může do svého programu zařadit podle svého uvážení nové sporty a baseball se tak dočkal i v roce 2021, kdy se hry konaly v Japonsku. Francouzi bohužel baseball ve svém programu nechtějí a tak jej příští rok v Paříži neuvidíme, ale v roce 2028 by měl být mezi olympijskými sporty znovu. Kromě baseballu se dočkají také fanoušci kriketu, flag fotbalu, ženského softbalu, lakrosu a squashe.

O definitivním zařazení baseballu do programu Olympiádu v Los Angeles by měl rozhodnout Mezinárodní olympijský výbor na svém říjnovém zasedání. Tady se ale nepředpokládá, že by MOV baseball z programu vyškrtl.

Český baseball již dříve nastartoval Projekt Los Angeles 2028 na podporu mladých nadhazovačů. A s tímto plánem tak budou pokračovat. „V listopadu bereme deset mladých nadhazovačů na Tenerife. První polovinu roku 2024 chci věnovat jim, postaráme se, aby dostali příležitost,“ řekl manažer Pavel Chadim pro Deník Sport. „Budou hrát na Pražském baseballovém týdnu, aby dostali příležitost proti nejvyšší kvalitě. Nejlepší z nich vezmeme příští rok na podzim do Japonska. Chceme jejich rozvoj urychlit.“

Českému baseballu by mohlo také hodně pomoct, kdyby se v žebříčku WBSC umístil v TOP 12 a zahrál si v příštím roce Premier 12, kde by mohl znovu poměřit síly s nejlepšími celky z celého světa.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Jan Pospíšil zazářil na závěr základní části

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..