MBMLB

MLB: Rangers vyhráli zápas číslo tři. Přišli ale o Scherzera s Garcíou

Venkovní zápasy jdou v letošním playoff MLB Texas Rangers na výbornou. Před Světovou sérii tahali 8 utkání po sobě s výhrou na hřišti soupeře. A evidentně tuto formu neztratili, protože uspěli i v prvním utkání v Arizoně, ačkoliv přišli o zraněného Maxe Scherzera, jehož opět zradili záda. Ještě větší ztrátou je zranění Adolise Garcíi, který se poroučel ze hry v osmé směně.

Protože Max Scherzer vydržel na kopci pouze tři směny, tak musel jít bullpen do hry mnohem dříve, než se předpokládalo. Ačkoliv se o relieverech mluví jako o slabé stránce Rangers, tak tentokrát tomu tak nebylo, protože v šesti směnách umožnili pálkařům pouze jeden doběh.

Rozhodující úder Texasu tak přišel ve třetí směně, kdy dvojice zkušených matadorů Marcus SemienCorey Seager zařídil tři body. Víc již hostům Brandon Pfaadt, ani bullpen Arizony nepovolil, ale i to Rangers stačilo na výhru.

FOX Sports: MLB on Twitter: “COREY SEAGER LAUNCHES ONE OUT 🚀@Rangers extend their lead! 📺: FOX pic.twitter.com/RG4T1VlXXM / Twitter”

COREY SEAGER LAUNCHES ONE OUT 🚀@Rangers extend their lead! 📺: FOX pic.twitter.com/RG4T1VlXXM

Jon Gray, který přišel do Texasu z Colorada a dlouhé roky působil jako startér, si nakonec připsal výhru, když odházel tři směny s nulou. “V takové chvíli to není nikdy snadné,” řekl Gray o nahrazení Scherzera během zápasu televizi Fox Sports. „Je to jen okamžik, abychom vyzvedli kluky, přišli a nedovolili, aby se to pro nás změnilo v něco špatného. Opravdu házet do zóny a atakovat. O to jsme se snažili.“ To se mu evidentně dařilo, protože z jeho 30 nadhozů bylo vyhlášeno jako strike hned 25.

Rangers nakonec zvítězili 3-1 a jako první tým historie MLB vyhráli v playoff 9 utkání v řadě. Díky dvoubodovému homerunu Seagera tahají také šnůru 14 utkání v řade s homerunem. Ačkoliv se Texas dostal do vedení 2-1, tak ztráta Scherzera a zejména Garcíi pro ně může být ve zbylém průběhu série hodně bolestivá. Pokud je García mimo hru na zápas, dva nebo zbytek Světové série, Rangers by byli bez srdce a duše své sestavy. García, který vyhrál 1. zápas walkoff homerunem v 11. směně, v této postseason pálí s průměrem .323, s osmi homeruny a vytvořil rekord play off s 22 RBI. Jeho místo na pálce a v sestavě by měl zabrat někdo z dvojice Robbie Grossman nebo Travis Jankowski.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..