MBMLB

MLB: Světová série začíná. Kdo jí vyhraje?

Kdo před startem MLB očekával, že letos ve Světové sérii uvidíme týmy DiamondBacks a Rangers? A přeci je to táto dvojice, která zabojuje o nejprestižnější baseballovou klubovou trofej na světě. Odborníci nyní ale více věří týmu zn Texasu. Server The Athletic uspořádal anketu mezi svými novináři a hned 63% z nich věří právě Rangers. Dokáže Arizona tyto predikce rozcupovat na kousky?

Například novinář David O’Brien věří právě DiamondBacks: “Poté, co vyhráli po sobě jdoucí zápasy v kotli Citizens Bank Parku, Diamondbacks překypují sebevědomím a hrají uvolněně a sebejistě jako tým, který neví nebo je mu jedno, že se neměl dostat tak daleko. Bullpen Rangers zatím vzdoroval skeptikům, ale očekávat, že bude silný i po další dlouhou sérii, by mohlo být trochu zbytečné.”

To Levi Weaver naopak věří týmu z Texasu. “Lineup mají velmi dobrý – jedna až devět, nejen Corey SeagerAdolis García. Nathan EovaldiJordan Montgomery byli na vrcholu rotace vynikající. Max Scherzer není esem z doby před pěti až deseti lety, ale stále není špatnou trojkou (a Jon Gray, Andrew HeaneyDane Dunning nejsou špatní záložníci). Bullpen… Dobře, podívejte se, byl nejistý od doby, než se nadhazovači a chytači hlásili na jarní trénink, ale Josh SborzJosé Leclerc se objevili jako spolehlivé zbraně pro pozdní směny, které se hodí ke ‘Zkušenost Aroldise Chapmana’. Oba týmy se vzepřely šanci se sem dostat, ale myslím, že Rangers mají více zbraní.”

Není divem, že Weaver zmiňuje zrovna Leclerca. Ten se dlouho v MLB hledal a pendloval mezi hlavními týmy a farmou. O covidový rok 2020 pak přišel kvůli zranění a operaci lokte. Vrátil se až v červnu 2022. Jeho výkony ale byly velmi nevyrovnané, což s odstupem přiznává. “Trápil jsem se. Když jsme měl příležitost na Save, tak jsem nebyl vůbec dobrý.”

Jenže pro letošek na sobě Leclerc zapracoval a zlepšoval se i v průběhu sezony. Vždyť rychlost jeho nadhozů se zvyšovala i v průběhu roku. Jeho fastball měl v dubnu průměrnou rychlost 94,2 mph a v září již 96,6 mph.

Sám také říká, že mu pomohly konverzace s lidmi, kteří se v Rangers starají o ‘duševní výkon’ hráčů. “Když věříte v sebe, když věříte, že něco bude dobré – ne pokaždé, ale většinou – dobré věci se stanou,” říká Leclerc novinářům. “Tak to mi hodně pomohlo. Když si pomyslím ‚OK, vím, že mám dobrý fastball, dobrý výměnu, changeup. Musím to prodat.“

Světová série nám ale určitě nabídne další zajímavé příběhy. Jedním z nich je ten, že stadion Rangers Globe Life Field hostí od svého otevření již druhou Světovou sérii od svého otevření v roce 2020. Tehdy ale kvůli pandemii nemoci Covid-19 hostilo skoro celé playoff. Tehdy ale Rangers neměli možnost využít výhodu domácího prostředí, protože ve zkrácené sezoně se do playoff vůbec nedostali. Jejich letošní hvězda Corey Seager ale oblékal v tomto roce dres Los Angeles Dodgers, v jehož dresu pak získal mistrovský prsten. Rangers ale doufají, že ukončí své dlouhé čekání na první titul v klubové historii, která se píše od roku 1961. Nejdříve jako Washinton Senators a od roku 1972 již jako Texas Rangers. V letech 2010 a 2011 Rangers ani jednou svou účast neproměnili v celkový triumf. Při své první možnosti v roce 2010 narazili na San Francisco Giants. Ty v té době vedl současný manažer Rangers Bruce Bochy. V texasu věří, že kouzlo Bochyho je dovede k historickému vítězství.

To v Arizoně by rádi navázali na svou jedinou předešlou účast ve finále v roce 2001, kdy svedli epickou bitvu s New York Yankees. Sedmý zápas pak rozhodl proti Marianu Riverovi v dohrávce deváté směny Luis Gonzalez. Od té doby postoupili do playoff pouze pětkrát a již nikdy se do Světové série nepodívali. Jenže tým se nese na vítězné vlně, sebevědomí má po vyřazení Phillies hodně vysoko. Dotáhnou Cinderella Snakes tuto pohádku až do konce?

Must C Classic: Gonzalez delivers walk-off hit in Game 7 vs. Rivera to win 2001 World Series

Luis Gonzalez wins the 2001 World Series for the D-backs with a walk-off hit in the bottom of the 9th inning of Game 7 against Mariano Rivera and the Yankees Check out http://MLB.com/video for more! About MLB.com: Former Commissioner Allan H.

Již tradičně všechny přenosy Světové série nabídne také živě a česky televizní stanice O2 TV Sport. Přehled přenosů -> https://milujeme-baseball.cz/baseball-v-tv/

O2 TV Sport on Twitter: “⚾ O účastnících letošní Světové série je rozhodnuto, o vítězství v MLB se porvou Texas Rangers a Arizona Diamondbacks. Všechny duely odvysíláme živě na O2 TV Sport. 📺 #MLB pic.twitter.com/uNfMAuV54N / Twitter”

⚾ O účastnících letošní Světové série je rozhodnuto, o vítězství v MLB se porvou Texas Rangers a Arizona Diamondbacks. Všechny duely odvysíláme živě na O2 TV Sport. 📺 #MLB pic.twitter.com/uNfMAuV54N

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..