MBOstatní

Začíná Japan Series, která nabídne regionální souboj

Pokud se vám nechce vstávat v noci na zápasy Světové série, ale rádi byste viděli v přímém přenosu skvělý baseball, tak si můžete na internetu najít přenosy Japan Series. Ta začíná prvním zápasem již v sobotu před polednem.

Poprvé od roku 1964 uvidíme souboj, v němž budou stát proti sobě pouze týmy z regionu Kansai. Dá se s nadsázkou říct, že to bude takové regionální derby. Obhájci titulu Orix Buffaloes totiž nastoupí proti Hanshin Tigers. “Myslím, že každý v Kansai je nadšený ze zápasu,” řekl pro Japan Times nadhazovač Yoshinobu Yamamoto. “Jako hráči se soustředíme na daný úkol a uděláme vše jako obvykle.” Kluby se tak letos domluvily a společně připravily logo série, které nese nápis “The Great Kansai Derby.”

Právě Yamamoto je asi největší hvězdou celého souboje. Tento výborný nadhazovač získal totiž potřetí za sebou Triple Crown, když měl v sezoně 16 výher, 1.21 ERA, 0.88 WHIP a 169 strikeoutů a očekává se, že po sezoně zamíří do MLB. Není divu, že bude startovat hned v prvním utkání. Na straně druhé bude největší kandidát na ocenění pro nováčka roku Shoki Murakami. Tento mladý nadhazovač v základní části odházel 144.1 směn s ERA pouhých 1.75.

Současný tým Buffaloes je v Japan Series již potřetí v řadě. Zatímco v roce 2021 podlehl mužstvu Yakult Swallows, tak loni jim prohru vrátil, když zvítězil v sedmi zápasech 4-2. Že vám to nesedí? V Japonsku jsou totiž možné i remízy a druhý duel série skončil 3-3. To Tigers byli naposledy v Japan Series v roce 2014 a v dalších letech se trochu propadli. V roce 2018 dokonce skončili poslední v Centrální lize. Od té doby ale Tigers dokázali pokaždé postoupit do playoff a letos i do Nippon Series, jak samotní Japonci finále nazývají.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..