ČeskoMB

Češi na soustředění podlehli Tenerife 5-7

V rámci soustředění na Tenerife odehráli v sobotu čeští reprezentanti přátelský duel proti místnímu týmu Marlins.

Svěřenci Pavla Chadima vstoupili do utkání velmi dobře, když hned v úvodní půlsměně dokázali zatlačit na domácího nadhazovače. Bez outu totiž Češi obsadili všechny mety a z této šance vytěžili dva doběhy.

Jenže v dohrávce si Marlins vzali vedení na svou stranu. Hned druhý muž lineupu Tenerife totiž dvoubodovým homerunem vyrovnal a o chvíli později Joel Borges svým odpalem stáhl další dva doběhy.

Český startér Jan Kozel nakonec vydržel na kopci pouze 4 outy a posléze jej nahradil Filip Kollmann. Ten odházel další dvě směny, v nichž povolil jeden doběh, který ale šel na triko chybující obrany. Šestý doběh pak Marlins přidali v dohrávce páté směny, kdy byl na kopci již Štěpán Dupal.

Až v šesté směně se mladý výběr prosadil potřetí, když Šimon Blažek doběhl pro bod po nezachyceném míči catcherem domácích.

V dorhávce sedmé směny se postavil na kopec Tomáš Urbánek. Ten pustil na metu hned prvního pálkaře, který později s přispěním třetí chyby obrany doběhl pro sedmý bod Marlins.

V osmé směně ale Češi na pálce opět zabrali a znovu dokázali bez outu obsadit všechny mety. Po odpalu Jakuba Winklera a metě zdarma pro Bena Morgana pak doběhli pro další 2 body.

V dohrávce osmé směny se ještě na kopec postavil Filip Čapka, který nepustil na metu ani jednoho pálkaře Marlins. V další směně již Češi nedokázali přidat další doběh a nakonec prohráli s Marlins 5-7.

V neděli čeká na svěřence Pavla Chadima ještě jeden zápas proti stejnému soupeři.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..