MBMLB

MLB: Rangers vyhráli i podruhé v Arizoně a chybí jim jedna výhra k titulu

Baseballisté Texas Rangers pokračují v dominanci na hřištích soupeře v letošním playoff, když v úterý vyhráli v Arizoně čtvrtý zápas letošní Světové série a aktuálně jim tak chybí poslední krok k tomu, aby pro organizaci získali historicky první titul.

Ještě před zápasem se ale fanoušci Texasu dozvěděli nepříjemnou zprávu, protože klub škrtl ze soupisky pro sérii Maxe Scherzera i Adolise Garcíu. Druhého jmenovaného pak v utkání nahradil Travis Jankowski a pokud se někdo bál, jak tento vnější polař Garciu zastoupí, po zápase může být klidný. Jankowski svou úlohu zvládl výborně, když si připsal 2 hity a dva doběhy a výrazně se tak podílel na fantastickém úvodu Rangers v zápase. Navíc předvedl i jeden parádní zákrok v obraně.

Arizona ve čtvrtém utkání vsadila na bullpen a nešla cestou postavit nejdříve klasického startéra. A tato cesta jí vůbec nevyšla. Rangers toho totiž dokázali využít a již po třetí směně měli komfortní náskok 10-0. Na jeho budovaní se výrazně podílelo duo Marcus Semien a Corey Seager, které přišlo do Texasu v prosinci 2021 a dostalo smlouvy v souhrnné hodnotě 500 milionů dolarů.

MLB on Twitter: “Marcus Semien has 5 RBI in 3 innings! #WorldSeries pic.twitter.com/DXP5K8BvYW / Twitter”

Marcus Semien has 5 RBI in 3 innings! #WorldSeries pic.twitter.com/DXP5K8BvYW

To Rangers vsadili na klasického startéra a Andrew Heaney se jim za to odvděčil solidním výkonem, když v pěti směnách povolil pouze jeden doběh. Teprve až v závěru se dokázali prosazovat i domácí pálkaři, kteří nakonec v posledních dvou směnách díky šesti doběhům stanovili skóre na přijatelných 11-7. Toto momentum si DBacks můžou přenést i do dalších zápasů. Navíc přinutili Rangers sáhnout hlouběji do bullpenu, což by mohla být jejich výhoda v dalších utkáních.

Arizona má navíc pro další tři zápasy k dispozici trojici Zac Gallen, Merrill Kelly a Brandon Pfaadt. Na rozdíl od svého soupeře již ale DBacks nemají prostor na žádné chyby a proti sobě mají soupeře, který venku prostě neprohrává. Aktuálně tak jsou šance Texasu na první titul výrazně vyšší, než šance Arizony. Týmy, které vedly v playoff v sérii již 3-1 na zápasy, tak v 85% případů nakonec celou sérii vyhrály.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..