MBMLB

MLB: TOP 5 volných hráčů letošní offseason

V MLB se již rozběhlo podepisování volných hráčů pro nadcházející sezonu. Ty největší hvězdy z nich ale stále na podpis čekají. Připravili jsme pro vás přehled těch pěti největších, které pořádně zahýbou trhem v nejlepší baseballové lize světa.

Prim v našem žebříčku hrají hlavně nadhazovači, ale do první pětky jsme zařadili i dva poziční hráče. Mimo ale zůstali další hvězdy MLB jako například Clayton Kershaw, Eduardo Rodriguez, Kevin Kiermaier, případně Mike Clevinger. Klidně nám ale do komentářů napište, jak byste složili TOP 5 volných hráčů vy.

5. Cody Bellinger

Vítěz Světové série z roku 2020 se pro minulý rok domluvil na smlouvě s Chicagem Cubs a zdálo se, že mu toto spojení velmi prospělo. Navíc jej podrželo i zdraví a dosáhl tak svůj nejlepší pálkařský průměr v jedné sezoně (.307). Není proto divu, že se potřetí v kariéře dostal mezi TOP 10 v hlasování MVP a podruhé si odnesl Silver Slugger Award. Nakonec jej neminula cena pro Comeback Player Národní ligy. Vědom si toho, že tím jeho cena na trhu výrazně stoupla, neuplatnil Bellinger opci s Cubs pro nadcházející sezonu. Jeho schopnost hrát čtyři pozice (první meta, levé pole, střední pole, pravé pole) na nadprůměrné úrovni zvyšuje jeho hodnotu ještě víc.

4. Matt Chapman

Chapman je stále jedním z nejlepších hráčů na třetí metě, zejména z pohledu jeho defenzivních kvalit. To potvrzuje také již čtvrtá Zlatá rukavice, kterou si letos na této pozici odnesl. Jeho kariérní čísla (.240/.320/.461) na pálce sice nejsou nadprůměrná, ale každým rokem se pohybuje na podobných číslech a případný tým ví, že od něj dostane konstantní výkony. Každopádně Chapmanův největší přínos pro tým je zejména v obraně na třetí metě, kde skoro nemá konkurenci.

3. Blake Snell

Chtěl by hrát za Seattle Mariners. Tedy za město, kde se narodil. Blake Snell je po druhém zisku CY Young Award v kariéře velmi žhavým zbožím na trhu s volnými hráči. Ze zámoří se ale objevují informace, že tento levoruký nadhazovač má jansé preference. Otázkou je, jestli o něj aktuálně Mariners stojí. Pokud ne, tak o jeho služby zájem v dalších týmech rozhodně bude.

2. Yoshinobu Yamamoto

Dlouho jsme neměli na volném trhu hráče, který zatím nemá v MLB ani jeden start a již nyní je považován za budoucí hvězdu soutěže. Pětadvacetiletý Yamamoto ale přerostl svými kvalitami japonskou NPB a nyní již smlouvá s týmy z Major League. Jenže okruh zájemců se v případě tohoto talentovaného Japonce zužuje pouze na movitější týmy, protože Yamamotův kontrakt se určitě dostane mezi ty hodně nadprůměrné.

1. Shohei Ohtani

O prvním místě snad nemusíme diskutovat. Ohtani je aktuálně největší baseballová hvězda současnosti a mnozí říkají, že i nejlepší baseballista historie. Co je již nyní jasné, japonská superstar bude prvním hráčem historie, která podepíše kontrakt v hodnotě vyšší než půl miliardy. Samozřejmě v dolarech. Snad to čekání na jeho podpis nebude dlouhé. Samotný hráč se nechal slyšet, že by chtěl mít o své budoucnosti jasno již brzy. Navíc jeho podpis spustí lavinu dalších podpisů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..