ČeskoMB

Na jaře odehraje výběr Evropy dva zápasy s Japonskem. Češi nebudou chybět

Po letech se fanoušci baseballu z Evropy opět můžou těšit na minisérii zápasů mezi výběrem starého kontinentu a japonským národním týmem. České fanoušky může těšit fakt, že i náš baseball bude mít na této akci zastoupení.

Akce ponese název Global Baseball Games a uskuteční se 6. -7. března příštího roku na stadionu Kyocera Dome v Osace. WBSC, která je spoluorganizátorem klání již potvrdila také manažery obou týmů. Japonsko povede osmačtyřicetiletý Hirokazu Ibata, jenž naposledy vedl japonskou žákovskou reprezentaci. Evropský tým pak povede Ital Marco Mazzieri, jenž byl asistentem trenéra Evropy v předešlé edici v roce 2015.

Italskému manažerovi by měl na lavičce pomáhat také manažer českého národního týmu Pavel Chadim. “Dostal jsem oficiální nabídku být v realizačním týmu Evropy, kterou jsem přijal,” potvrdil pro náš server informace japonských médií Pavel Chadim. “Hráči ještě jasní nejsou, ale měli bychom mít zastoupení, odhaduji, tří hráčů,” dodal manažer reprezentace.

V roce 2015 byl součástí výběru Evropy také Jakub Sládek. Tehdy se Evropané postarali o senzaci, když ve druhém vzájemném duelu porazili Japonsko 6-2. O rok později odehrál výběr Evropy několik zápasů na Tchajwanu a v jeho výběru se objevil Přemek Chroust.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..