MBMLB

MLB: Korejec Jung-hoo Lee podepsal smlouvu se San Franciscem

Když se rozhodl nejužitečnější hráč jihokorejské KBO z roku 2022 Jung-hoo Lee, že vyzkouší své štěstí na trhu MLB, jen málokdo nevěřil, že by o něj nebyl zájem. Nakonec netrvalo dlouho a korejský reprezentant podepsal šestiletou smlouvu s organizací San Francisco Giants.

Vnější polař týmu Kiwoom Heroes měl k baseballu vždy velmi blízko, protože již jeho otec Jong-beom Lee byl v minulosti hvězdou KBO a v roce 1994 si také odnesl cenu pro MVP soutěže. Navíc čtyřikrát dokázal KBO vyhrát a tým KIA Tigers dokonce jeho číslo 7 vyřadil z užívání. Jeho syn pak vstoupil do soutěže bez respektu a hned v prvním roce si vysloužil cenu pro nejlepšího nováčka. V následujících pěti letech pak pokaždé získal Zlatou rukavici, což svědčí o jeho defenzivních kvalitách. Na pálce je Jung Hoo Lee možná ještě o něco lepší, když jeho nejhorší sezona dle čísel byla právě letošní. Tu mu ale zkrátila zlomenina kotníku, takže od konce července neodehrál ani jeden zápas. I tak do té doby stihl dostat svůj pálkařský průměr na číslo .318.

“Ve skutečnosti na pálce nemá mnoho slabin ,“ řekl pro MLB.com novinář Jeeho Yoo z Yonhap News. “Říká se o něm, že je také pálkařem špatných nadhozů. Na Twitteru můžete najít několik klipů v nichž se podobá na Vlada Guerrera Sr. Jako když se míček odrazí ještě před metou a on jej nějak zasáhne a zaznamená double.“

Nyní se na výkony pětadvacetiletého Korejce můžou těšit fanoušci Giants. S klubem se totiž domluvil na šestileté smlouvě v hodnotě 113 milionů dolarů. Plná investice Giants do Leeho se blíží částce 133 milionů dolarů, když započítáme poplatek ve výši téměř 19 milionů dolarů splatný týmu Kiwoom Heroes z KBO, kde Lee strávil svou dosavadní kariéru. Lee navíc může využít po čtyřech letech opci na předčasné ukončení smlouvy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..