ČeskoMB

Ondřej Satoria dokázal na WBC to, co nikdo před ním

Za několik týdnů to bude již rok, co čeští baseballisté nastoupili na World Baseball Classic proti Japonsku. O tomto utkání bylo napsáno o řečeno mnoho, ale přeci jenom se objevují střípky, které ještě nikdo předtím nezmínil. Jedna novinka se objevila na sociální síti X (bývalý Twitter) a týká se Ondřeje Satorii.

Profil チェコの野球 totiž přinesl zprávu, že Ondřej Satoria jako jediný nadhazovač v historii, dokázal strikeoutem vyřadit v jednom utkání pálkaře na pozicích 1 až 4 v lineupu Samurajů.

Výrazně se přitom Satoria zapsal do historie již strikeoutem proti Shohei Ohtanimu v dohrávce třetí směny. Tím ale pouze završil svůj historický výkon, protože skalp první trojice lineupu již měl v kapse.

Vše odstartoval v první směně, když zápas otevřel strikeoutem proti Larsu Nootbarovi, jenž obléká dres týmu St. Louis Cardinals v MLB. Směnu pak zakončil strikeoutem proti hvězdě NPB Kensuke Kondohovi, jenž v minulém roce ovládl celou soutěž v počtu homerunů a RBI.

Ve druhé směně pak Ondřej Satoria první strikeout zaznamenal proti Munetaka Murakamimu, který vstupoval do turnaje jako psolední držitel japonské Triple Crown a jako dvounásobný král homerunářů v Centrální lize NPB.

A ve třetí směně pak došlo na další souboj s hvězdným Ohtanim. Zatímco poprvé mohl být spokojenější Japonec, tak tentokrát neměl nárok a po prošvihu málem sbíral helmu ze země.

Satoriův počin je o to jedinečnější, že ve World Baseball Classic měli nadhazovači k dispozici limit pouhých 65 nadhozů. Český nadhazovač jej využil na tři kompletní směny a 4 strikeouty. Všechny proti těm nejlepším z nejlepších. A to již rozhodně stojí za velký zápis do historie baseballu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..