MBOstatní

Baseballisté Adelaide obhájili australský titul

Uplynulý víkend se nesl ve znamení finále australské baseballové ligy ABL. Série o Claxton Shield se protáhla na tři zápasy a z titulu se opět radovali hráči Adelaide Giants.

První zápas, stejně jako v minulém roce, dokázali na svém hřišti vyhrát Perth Heat. Ti lépe zvládli dlouhou bitvu, která se natáhla až na 13 směn a až walk-off odpal Carlose Sancheze rozhodl o jejich vítězství.

Ve druhém utkání byl Perth po čtyřech směnách blízko tomu, aby konečně ukončil finálové prokletí. Jenže dvoubodový homerun Quincyho Latimorea v páté směně poslal Giants do vedení a domácí pak duel dotáhli do vítězného konce 6-3. O titulu tak musel rozhodnout až duel číslo 3.

V rozhodujícím utkání oba týmy nechali startéry na kopci pouze 3 směny a od čtvrtého inningu byla k vidění bullpen game. Pálkaři tak těžko hledali recept na nadhozy soupeře a po sedmi směnách na tabuli svítilo skóre 1-1. O vítězi tak rozhodla dohrávka osmé směny. V ní nejdříve Heat zahráli dva rychlé outy, ale pak se probudila domácí pálka. Dvoumetový odpal Brileyho Knighta pak stáhl dva běžce Giants a poslal domácí do vedení. To pak dostal za úkol udržet zkušený Todd Van Steensel. Ten sice dovolil ještě menší drama, když se na mety dostali dva hráči Perthu, ale hosté nakonec nestáhli ani jeden doběh a Giants mohli slavit druhý titul v řadě.

Todd Van Steensel byl po utkání vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé série, v niž ve třech směnách nepovolil žádný doběh.

Baseballisté Perth Heat tak počtvrté z pěti let nedokázali vyhrát finálovou sérii a protahují své čekání na titul o další rok.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..