ČeskoMBPřestupy 2024

EXL: Do Arrows Ostrava se vrací Jan Tomek

Nadhazovač Jan Tomek se po dlouhých letech vrací zpátky do české baseballové Extraligy. V nadcházející sezoně by měl oblékat dres Arrows Ostrava, tedy klubu v němž odehrál své poslední zápasy v české nejvyšší soutěži. Arrows tuto informaci potvrdili na svých sociálních sítítch.

Jan Tomek naskočil do české baseballové Extraligy ještě jako šestnáctiletý v dnes již neexistujícím týmu MZLU Express Brno. Po třech sezonách se přesunul k brněnským Drakům s nimiž získal svůj jediný titul v Extralize, aby od roku 2013 do 2015 působil v Ostravě. Celkově odchovanec Frýdku-Místku v Extralize odházel 359.1 směn v nichž má ERA 3.56 a 312 strikeoutů.

Po odchodu z Extraligy Tomek vystřídal angažmá v Německu, Nizozemsku a Austrálii. V minulém roce byl také součástí reprezentačního týmu na World Baseball Classic v Japonsku. V roce 2021 byl dvaatřicetiletý nahdazovač blízko návratu do Česka, když se domluvil na spolupráci s brněnskými Hrochy. Před startem sezony jej ale přesvědčili v Regensburgu k návratu a comeback tak přichází až letos.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..