ČeskoMBPřestupy 2024

EXL: Arrows Ostrava posílí Gottschall s Mánkem

Extraligový tým Arrows Ostrava hlásí další dvě posily. Na hostování z brněnské Techniky, která loni vypadla z nejvyšší soutěže, přichází dvojice Mário Gottschall a Jakub Mánek.

Pro slovenského reprezentanta Mário Gottschalla není angažmá v Ostravě žádnou novinkou, protože dres Arrows oblékal již v minulé sezoně. V základní části se mu ale příliš nedařilo, když ve 13 utkáních dosáhl pálkařský průměr .122, což byl jeho nejhorší výsledek v kariéře v české Extralize. Oproti jeho nejlepší sezoně 2021, kdy hrával v Jablonci, je to propad z průměru .357. V baráži si pak Gottschall spravil chuť a zlepšil svá čísla na .400 v pálkařském průměru a .473 v OBP. Tím, že má Gottschall stále slovenské občanství, tak se stal třetím legionářem Arrows v této sezoně.

Zatímco Gottschall loni prožil svou nejhorší sezonu Extralize, tak u Jakuba Mánka platí pravý opak. Ten loni dostal svůj pálkařský průměr až na hodnotu .303 a výrazně také zlepšil poměr strikeoutů oproti stavům na pálce. V baráži pak pětadvacetiletý baseballista svůj pálkařský průměr zlepšil na .321, ale ani jeho výkony nepomohly Technice udržet extraligovou příslušnost. Mánek si tak letos v Extralize obleče již dres třetího týmu, protože svou kariéru započal jako hráč brněnských Hrochů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..