MBOstatní

Tým Evropy remizoval v přípravě díky tříbodovému homerunu Marka Chlupa

V pondělí čekal na evropský výběr v Japonsku přípravný zápas proti týmu Hayta 223 z nižší japonské ligy. V něm se představili hned tři čeští baseballisté a podíleli se na konečné remíze 4-4.

Již před utkáním se nechal italský manažer evropského týmu slyšet, že Martin Schneider bude jedním z hráčů, kterým dá v tomto utkání volno. Zbylé trio ale nechybělo v sestavě už od začátku. Martin Červenka jako catcher, Martin Mužík na první metě a Marek Chlup v pravém poli.

Bohužel statistiky a přímý přenos z utkání nebyly k dispozici. Fanoušci tak mohli sledovat pouze občasné zprávy na síti X (bývalý Twitter). Dle zpráv z Osaky, dke se duel hrál v Kyocera Dome, byli dlouho ve vedení hráči Hayate, kteří dokázali stáhnout 2 body ve druhé směně. V úvodu osmé směny pak hráči Hayate 223 svůj náskok navýšili na 4-0.

V dohrávce osmé směny však přišla velká chvíle Marka Chlupa, jenž tříbodovým homerunem snížil na rozdíl jednoho doběhu.

V deváté směně pak vyrovnání zařídil sebeobětujícím odpalem Gabriel Lino.

Ve středu již evropský výběr nastoupí proti japonské reprezentaci a tentokrát již budou moct čeští fanoušci sledovat zápas ve vysílání televize ČT Sport. Pokud jste mimo Česko, tak můžete oba zápasy z Japonska sledovat na platformě GameTime.Sport.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..