ČeskoMB

EXL: Draci poprvé v sezóně dokázali porazit Nuclears

Opět ten déšť. V pátek se znovu kvůli nepříznivému počasí neodehrály dva ze tří naplánovaných duelů Extraligy. Hrálo se pouze v Brně, ale ani tady se rozhodně nehrálo v suchých podmínkách.

Nuclears měli před pátečním zápasem s Draky velmi pozitivní bilanci, když vyhráli předchozí tři vzájemné duely. Jenže v pátek v Brně to byla jiná písnička, protože Draci na svého soupeře vlétli hned od úvodu a v první směně stáhli 5 bodů. Vše odstartoval solo homerun Martina Červinky, který měl nakonec v utkání celkem 3 úspěšné odpaly.

To hostující pálkaři se tři směny marně snažili najít recept na Filipa Čapku. Jenže s přibývajícím deštěm se pokropené pálky Nuclears probudily a ve čtvrté směně jsme viděli první doběh Třebíče. Druhý pak stáhl Jan Urbánek v šesté směně. Víc soupeři Čapka nepovolil, když v zápase odházel 7 směn a rozdal 7 strikeoutů. Tomáš Urbánek pak přidal další dvě směny bez umožněného doběhu.

Draci navíc ve zbytku duelu dokázali přidat další doběhy a v osmé směně dokonce byli blízko tomu, aby utkání ukončili předčasně. To se jim sice nepovedlo, ale na konci se mohli radovat z vítězství 10-2.

Oba týmy tuto sérii zakončí sobotním zápasem. Kromě toho je na Den dětí naplánovaných dalších 6 utkání. Snad bude tentokrát počasí přívětivější a my budeme mít možnost sledovat všech 7 zápasů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..