MBOstatní

Marek Chlup vyhrál s NGU šampionát Conference Carolinas

V posledním přehledu College Baseball jsme zmiňovali, že univerzita North Greenville nevstoupila dobře do turnaje Conference Carolinas Championship. Po prohře s Barton College totiž spadla do opravné části pavouku. Jenže pak začala její spanilá jízda k titulu.

Nejdříve NGU zdolala univerzitu King z Tennesse vysoko 21-8, když si český baseballista připsal 3 hity ze čtyř stavů na pálce. K tomu přidal zisk mety zdarma, jedno trefení a tři doběhy.

V sobotu se hráči Notrh Greenville museli vypořádat s baseballisty Belmont Abbey. Marek Chlup opět nechyběl v sestavě a dvěma hity i dvěma staženmi doběhy se podílel na vítězství 12-7.

V neděli čekala na NGU nejdříve odveta proti Barton College, se kterou prohrála ve čtvrtek 9-11. Pokud ale chtěli hráči NGU postoupit do finále, tak museli vyhrát, jinak by pro ně pouť na turnaji skončila. Jenže to se nestalo a NGU na soupeře vlétla hned od začátku a po dvou směnách vedla již 5-1. A o první doběh se svým jediným hitem v utkání postaral Marek Chlup. Vendeta byla nakonec úspěšná a po výhře 13-2 se mohla North Greenville těšit na finále.

To mělo začít jen o několik desítek minut po utkání s Barton a na NGU čekal favorit turnaje Mount Olive. Jenže North Greenville měla ve svém středu John Michael Faileho, jenž v první a třetí směně odpálil solo homeruny a po zápase byl vyhlášen MVP turnaje. Marek Chlup sice neměl ve finálovém utkání ani jeden hit, ale tentokrát se dařilo jeho spoluhráčům, kteří dokázali soupeře rozstřílet a nakonec zvítězili 15-1.

North Greenville se tak stala vítězem své konference a postoupila na turnaj jihovýchodního regionu, kde si zahrají proti vítězům dalších konferencí. Zatím ale není znám termín ani místo turnaje. Nám nezbývá než doufat, že se Marku Chlupovi i NGU povede předvést další výborné výkony, jimiž by zaujali skauty profesionálních klubů.

Finále123456789RHE
Mount Olive 0 0 0 0 0 0 0 1 0 1 6 3
 North Greenville 1 0 1 5 5 2 0 1 X 15 12 0

Kompletní přehled všech českých hráčů na univerzitách v USA vám přineseme později v průběhu dne na našich stránkách.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..