ČeskoMB

EXL: Kotlářka má fotbalovou výhru. Hroši berou první výhru v derby

V pátek večer čtyřmi zápasy odstartovalo páté kolo české baseballové Extraligy. Těm vládli zejména nadhazovači a nedočkali jsme se žádné vysoké výhry.

Snad největším tahákem kola je souboj brněnských týmů. A již pohled na startující nadhazovače dával příslib zajímavého souboje. A nakonec tomu tak bylo, když hostující Toru Murata i domácí Jhenderson Hurtado povolili shodně 2 doběhy v šesti směnách. O vítězi tak měly rozhodnout výkony relieverů. Střídání na kopci Draků, kam šel v sedmé směně Filip Čapka dokázali Hroši okamžitě využít, když Petr Čech stáhl pro bod Martina Červenku. Stejný hráč pak doběhl pro další bod v deváté směně. Tentokrát byl autorem staženého bodu Matěj Menšík. To Draci marně hledali recept na Johna Husseyho, jenž jim ve zbylých třech směnách rozdal 7 strikeoutů a nepovolil žádný doběh. Díky tomu pak Hroši vyhráli první letošní derby 4-2.

Kotlářka přetlačila Třebíč

Na Vysočině byl k vidění parádní duel nadhazovačů. Pro českého fanouška bylo potěšující, že na kopci řádili dvě mladé české naděje. Zejména domácí Lukáš Pacal se zaskvěl 13 strikeouty v sedmi odházených směnách. Na druhé straně mu zdárně sekundoval David Křeček, který také vydržel házet 7 směn a přidal k tomu 7 strikeoutů. Oba startéři navíc povolili pouze po třech hitech a žádný doběh. O vítězi tak rozhodla devátá směna. Tu započal Tomáš Burkert zdařilou ulejvkou, aby pak ukradl metu druhou. Po sebeobětovacím odpalu Jana Komorouse se Burkert rozběhl na metu třetí, kde ale udělali domácí chybu a prakticky darovali hostům vítězný doběh. Dohrávku si totiž pohlídal zkušený Wesley Roemer a Kotlářka po výsledku 1-0 slavila třetí výhru v sezóně.

Arrows v Praze zradila pálka

Úvodní pálka Ostravy na Eagles Parku začala velmi dobře, protože Brandon Smith solo homerunem poslal Arrows do vedení. Jenže Eagles dokázali vyrovnat hned v dohrávce po odpalu Jana Výbory a ve třetí směně pak domácí využili zaváhání obrany soupeře, aby přidali 4 body. Na to již hosté jen těžko hledali výraznější odpověď, protože Natsuki Tamba jim moc odpalů nepovolil. Ve čtvrté směně ještě ostravští využili domácích chyb, aby přidali druhý doběh, ale to bylo z jejich strany vše. Navíc když si pak na poslední 2 směny vzal míč Koya Uemura, který ke dvěma hitům přidal také dvě perfektní směny se třemi strikeouty. Na pálce měl poslední slovo Jan Mulč, který se v zápase postaral celkem o 3 doběhy Eagles. Ti tak zvítězili 6-2.

Hassani táhl Sokol

Hluboká vstupovala do víkendu z posledního místa a pokud nechce, aby se jí semifinále výrazně vzdálilo, tak musí vyhrávat. První možnost k tomu měli Jihočeši v pátek proti Tempu. Do něj poslali na kopec Austina Hassaniho a ten důvěru oplatil měrou vrchovatou. V šesti směnách totiž Pražanům povolil pouze jeden doběh a rozdal 10 strikeoutů.

Jeho spoluhráči mu vytvořili bodový polštář v dohrávce třetí směny, kdy Matěj Vlach třímetovým odpalem vyčistil obsazené mety. Domácí byli na pálce hodně efektivní, když pět hitů proměnili v pět doběhů. Naopak Tempo ze sedmi hitů vytěžilo jenom dva body a nakonec v prvním utkání prohrálo 2-5.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..