ČeskoMB

TOP 6 První ligy zná své složení. Do Nadstavby jde Blansko a Kladno

Až do úplně posledního zápasu základní části museli fanoušci čekat na finální pořadí ve druhé nejvyšší soutěži. Nováček z Kladna sice bojoval o to, aby se dostal do TOP 6, ale nakonec si zahraje pouze v Nadstavbě o 1. ligu.

Před víkendem jsem již znali prvních pět postupujících týmů. Z prvního místa postoupili baseballisté pražského SaBaTu, kteří v základní části vyhráli 9 utkání. S osmi vítězstvími za nimi skončili Hippos Brno a Technika Brno následovaná trojicí Skokani Olomouc, Klasik Frýdek-Místek a Blesk Jablonec. Těm stačilo na postup 7 vyhraných duelů.

Až do posledního duelu pomýšlel na TOP 6 i nováček soutěže Miners Kladno, který v dohrávaném doubleheaderu nezačal špatně. V prvním utkání totiž porazil v přímém souboji o TOP 6 Jablonec 9-4. Jenže ve durhém měl Blesk na kopec připraveného Jana Nováka, jenž kladenské nepouštěl do tlaku a i díky 12 strikeoutům dovedl pomohl k výhře 12-2, čímž Blesk odsoudil Kladno k bojům v Nadstavbě o 1. ligu.

Spolu s Kladnem si v Nadstavbě zahrají také hráči Olympie Blansko, která skončila na posledním místě První ligy se čtyřmi výhrami. O místenky ve druhé nejvyšší soutěži se s touto dvojicí poperou ještě Plzeň, Bučovice a Choceň. Protože máme v Nadstavbě 5 týmů, tak je jasné, že se První liga v příštím roce rozšíří o další dva celky a účast v ní si vybojují první čtyři mužstva z Nadstavby.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..