College BaseballMBOstatní

College Baseball: Padyšákova škola ukončila sezónu Zelenkovi a Kovalovi

V uplynulých dnech se odehrál turnaj NCAA Regional Athens za účasti hned tří českých hráčů. Před jeho startem bylo jasné, že minimálně dvěma českým zástupcům sezóna skončí. Nakonec dál postupuje Daniel PAdyšák, který ve finále pomohl vyřadit Kovalovu Georgia Tech.

Ale pojďme postupně. Klání totiž začalo zápasem mezi Georgia a Army West Point, které skončilo těsnou výhrou Georgia 8-7. Ve durhém utkání pak Georgia Tech podlehla UNC Wilmington 0-9. Z českých hráčů se v tomto kole představil pouze Michal Kovala, jenž hodil 0.2 směny, aniž by povolil doběh.

Georgia Tech tak zamířila do oprav, kde ukončila působení Army po výhře 4-2. Ve vítězné části pavouku nastoupili proti sobě Georgia a UNCW. V něm znovu Georgia vyhrála vysoko 11-2. Martin Zelenka naskočil do tohoto utkání jako pinch-hitter, ale jeho strikeout ukončil tento zápas.

UNCW tak spadla do oprav proti Georgia Tech. V tomto utkání oba celky hrály o postup do finále turnaje. V tomto souboji vyhrála Georgia Tech 3-1 zásluhou dvou homerunů a pro UNCW tak sezóna skončila. Martin Zelenka tak mohl již jen sledovat nedělní finále mezi Georgia a Georgia Tech. A viděl velmi dramatický zápas, ve kterém o vítězi rozhodlo až nastavení.

Georgia sice rychle vedla 2-0, ale Georgia Tech dokázala skóre otočit a po dvou směnách vedla 5-2. Daniel Padyšák šel na kopec v sedmé směně, kdy jeho tým prohrával 3-5 a svému celku dodal potřebný klid. Ve dvou směnách totiž nepovolil žádný hit a udržel nulu. Georgia se tak mohla věnovat pálce a v deváté směně zásluhou homerunu Kolbyho Branche srovnala. V desáté směně pak Georgia využila chyby v obraně soupeře a odskočila do vedení 8-5. Georgia Tech se v dohrávce zmohla pouze na jeden doběh, což jim na výhru nestačilo.

Daniel Padyšák si tak zahraje v NCAA Super Regionals kam Georgia postoupila popátév historii a poprvé od roku 2008. Ten se rozehraje v pátek a postupujícího do College World Series budeme znát nejpozději v pondělí 10. června.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..