ČeskoMB

Češi skončili druzí na Colt World Series

Parádní turnaj odehrála Pražská baseballová akademie na turnaji Colt World Series v americkém Illinois. Mladí Češi se totiž probojovali až do finále.

Čeští baseballisté do turnaje vstoupili velmi dobře, když hned v prvním utkání porzaili Bay County 10-6. V dalším kole jim pak pavouk přidělil soupeře z Nikaraguji, ale i tentokrát si Češi poradili, když zvítězili 5-2. Na kopci za akademii začínal Jan Novák, jenž umožil v pěti směnách pět doběhů a rozdal 9 strikeoutů.

Ve třetím utkání nastoupila pražská akademie proti japonské a byl z toho dramatický duel, který rozhodlo až nastavení. Do něj se šlo za stavu 10-10. Jenže Japonci zvládli dohrávku a zvítězili 11-10.

Stejný soupeř pak na Česko čekal v semifinále turnaje. V tomto utkání si již vedli Češi mnohem lépe, když si hned v úvodu duelu vybudovali náskok a ten až do konce nepustili. Po výhře 5-3 si tak vybojovali postup do finále proti Mexiku.

Ve finále se dlouho čekalo na první bod. Až ve čtvrté směně Mexičané zatlačili na startujícího Filipa Němce a pěti body si vybudovali slibný náskok. V dohrávce Česko odpovědělo jedním doběhem. Další změna skóre nastala v sedmé směně. V ní Mexičané přidali šestý bod a Češi v dohrávce potřebovali minimálně pět bodů, aby mohli pomýšlet a výhru. To se jim ale nepovedlo a ve finále tak prohráli 1-6. I tak si ale z USA vezou domů skvělé druhé místo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..