ČeskoMB

ME U18: Češi prohráli i se Španělskem a zahrají si o 7. místo

Po dvou prohrách v závěru základní skupiny nastoupili v sobotu čeští juniorští reprezentanti do zápasu se Španělskem ve skupině o 5.-8. místo. V případě výhry by pak v neděli Češi bojovali o konečné 5. místo.

Národní tým i v tomto duelu ukázal, že má dobré vstupy do zápasů. První český útok totiž skončil ziskem dvou doběhů po odpalech Bena O’Rourka a Pavla Jozka. Bohužel, jako již na tomto turnaji mnohokrát, tak i tentokrát soupeř dokázal rychle odpovědět. V dohrávce první směny totiž Španelé dokázali vyrovnat.

Ve čtvrté směně se situace opakovala. Max Prejda totiž nejdříve stáhl pro doběh Chromého, aby následně v dohrávce soupeř nejdříve vyrovnal. Trenéři tak stáhli z kopce startujícího Davida Křečka a místo něj šel házet Vojtěch Ventruba. Ten ale nedokázal směnu uzavřít a Španělsko rychle odskočilo o další dva body. Poslední out čtvrté směny pak zařídil Jan Kozel. Odchovanec Frýdku-Místku pak duel doházel až do konce.

Češi ale zabojovali a dokázali opět vyrovnat v úvodu šesté směny. Jenže v dohrávce to byl znovu soupeř, kdo odskočil do vedení 6-5. V sedmé směně pak ještě Češi dostali na metu jednoho pálkaře, ale doběh z toho nevytěžili.

Pro juniorský národní tým je tato prohra již třetí v řadě a v neděli je pak čeká utkání o konečné 7. místo. V případě výhry by tak svěřenci Filipa Procházky vyrovnali nejhorší umístnění Česka na šampionátu této věkové kategorie z roku 2009.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..