ČeskoMB

Draci Brno vyhráli základní část baseballové Extraligy

Úřadující mistry české nejvyšší baseballové soutěže Draci Brno znovu ovládli základní část. Díky sobotní výhře nad loňským vicemistrem Tempem Praha si zajistili 26. prvenství v dlouhodobé části Extraligy.

Brňané přitom značnou část základní části nebyli na prvním místě tabulky. Vyhrané série s Hrochy a Eagles v závěrečných týdnech je ale poslali vzhůru tabulkou právě před jejich soupeře. Díky tomu mají Draci jistotu, že v playoff budou mít výhodu domácího prostředí a budou moct zabojovat o 25. český mistrovský titul.

“Dnes jsme začali dobře. Hned od první směny jsme udělali body a pak už to bylo pouze o tom, jestli to dokážeme udělat o rozdíl, což se nám povedlo v osmé směně. Sezónu jsme nezačali úplně dobře. Tam jsme se trošku trápili. Byly tam těsné prohry s Třebíči. Ale pak jsme zase ukázali, že máme sílu. Vrátili se nám hráči z Ameriky, kádr se stabilizoval a teď jsme silní. Jdeme s otevřeným hledím do playoff. Určitě to nebude lehké. Začínáme s Ostravou, která nás porazila v sérii v základní části, takže se musíme dobře připravit a dobře vstoupit do playoff,” řekl po posledním zápase základní části manažer Draků Hynek Čapka.

V semifinálové sérii se tak Draci utkají s Ostravou, s kterou již dvakrát prohráli v Czech Series. Letos jsou ale Brňané favoritem série, navzdory tomu, že v základní části s Arrows prohráli 2-3 na zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..